Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ölümün kıyısından döndü

/ Kaynak: İHA
Ölümün kıyısından döndü

YAŞAM Haberleri  / İHA

39 yaşındaki Volkan Zafer, 24 gün süren koma sonrasında yapılan operasyonla hayata adeta yeniden "merhaba" dedi.

Trabzon'un Düzköy ilçesindeki evinde cansız şekilde bulunarak ambulansla hastaneye kaldırılan 39 yaşındaki Volkan Zafer, 24 gün süren koma sonrasında yapılan operasyonla hayata adeta yeniden "merhaba" dedi. Oğlunu kendisine bağışlayan Allah'a dualar eden anne Fatma Zafer, oğlunu hayata döndüren doktorlarına da teşekkür etti.

Yaklaşık 2,5 ay önce Düzköy ilçesindeki evlerinde yaşanan olayla ilgili bilgi veren anne Fatma Zafer, Düzköy Sağlık Ocağı'nda memur olarak çalışan oğlunun ayağında çıkan yara nedeniyle rapor aldığını hatırlatarak "Ayağında yara vardı. Doktora götürdük, rapor aldı. O gün sabahtan rapor aldı diye kaldırmak istemedik. Daha sonra nbsp; eşi yanına gitti. Hiç tepki vermiyordu adeta ölmüş gibiydi. Hemen hastaneye götürdük bize beyin kanaması, felç geçirdiğini söylediler. Daha sonra da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldik. Burada yoğun bakım ünitesinde 24 gün kaldı. Adeta ölmüş gibiydi, sonra yoğun bakımdan çıktı. Oğlum 40 gün de serviste yattı. Sonra kendisini taburcu ettiler. Evimize geldik ancak sorunları bitmedi. Birkaç kez daha acile kaldırdık. Sonrasında yine aynı hastaneye geldik. Doktor son çare olarak 'ameliyat' dedi ve ameliyatı yaptı. Şimdi durumu iyi" dedi.
nbsp;
Ameliyatı gerçekleştiren Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yıldıray Bekar ise hayatından ümit kesilen hastanın boğazını keserek müdahale ettiklerini belirterek "Hastamız daha önce tedavi olmuş ve taburcu edildikten sonra nefes darlıklarının geçmemesi üzerine bize tekrar müracaat etti. Bizim yaptığımız muayenede hastanın 'trake' dediğimiz ana soluk yolunda yaklaşık 2 santimlik bir alanda boyuna doğru daralma oluştu. Bu daralma normalde çapı 1.5-2 santim olan trake dediğimiz ana soluk yolunun çapını 0.3 ve 0.4 milimetreye kadar daralmıştı. Normal olarak hasta nefes alamıyordu. Nefesinin önünde bir baraj vardı, bunu öncelikle biz 'diletasyon' dediğimiz küçükten başlayıp büyüğe doğru büyüyen aletlerle boğazını keserek genişlettik. Hastanın rahat nefes almasını sağladık. Daha sonra çenesini göğsüne dikerek bir hafta sonra o dikişleri alıyoruz. Hasta normal günlük hayatına devam edebiliyor" diye konuştu.

Boğazı kesilerek nefes borusu genişletilen 2 çocuk babası Volkan Zafer ise ömrünün son 2,5 ayı ile ilgili hiçbir şey hatırlamadığını ancak şimdi ise sağlığına kavuştuğunu belirterek doktorlarına teşekkür etti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...