Genelkurmay CHP'ye dava açtı

Genelkurmay CHP'ye dava açtı

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için 'Türkiye'yi tüketen Erdoğan'ın figüranı' ifadesinin kullanılması üzerine harekete geçti.

TSK, CHP'nin cezaevi raporunu açıklandığı sırada Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için 'Türkiye'yi tüketen Erdoğan'ın figüranı' ifadesinin kullanılması üzerine harekete geçti.

Genelkurmay Başkanlığı, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonunca hazırlanan raporunun sunumu esnasında Genelkurmay Başkanına atfen söylenen ifadelerin tamamının gerçek dışı olduğunu bildirip, CHP'ye dava açtığını duyurdu

"ADLİ MAKAMLARA AKTARILDI"

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, "CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanarak bir basın toplantısı ilekamuoyuna duyurulan raporun sunumu esnasında Genelkurmay Başkanına atfen söylenen ifadelerin tamamı gerçek dışı olup konu adli makamlara aktarılmıştır" ifadelerine yer verildi.

CHP'Lİ VEKİL "FİGÜRAN" DEDİ

CHP Cezaevi İzleme Komisyonu üyesi Milletvekili Muharrem Işık söz konusu raporun açıklandığı toplantıda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için "figüran" ifadesi kullanmıştı. Işık şunları söylemişti:

"Türkiye'de hukukun, adaletin son 5 yılda nasıl tüketildiğini, katledildiğini film seyreder gibi seyrediyoruz. Bu filmin yazarı Tayyip Erdoğan ve onun adamları eski dostu, yeni düşmanı cemaat. Yöneten Tayyip Erdoğan ve ekibi. Figüranlar Necdet Özel, Bekir Bozdağ ve Yargıtay ne yazık ki"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...