Boko Haram'ın 9 üyesi öldürüldü

/ Kaynak: AA
Boko Haram'ın 9 üyesi öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya ordusu, Borno eyaletinde 9 Boko Haram örgütü üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

Ordu sözcüsü Chris Olukolade, Borno eyaletinin kuzeydoğusundaki Biu kentinde militanların bir grup askeri pusuya düşürme girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

Militanlar ile askerler arasında çıkan çatışmada dört örgüt üyesinin öldürüldüğünü, birinin ise yakalandığı kaydeden Olukolade, eyaletin Kawuri bölgesindeki diğer bir çatışmada ise beş militanın öldürüldüğünü, ayrıca iki araç ve bazı silahların ele geçirildiğini ifade etti.

Ülkenin kuzeyinde uzun süredir Boko Haram örgütünün saldırılarına maruz kalan Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde geçen yıldan bu yana olağanüstü hal ilan edilmişti.

Boko Haram militanları 14 Nisan'da Chibok'taki okula baskın düzenleyerek çok sayıda kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kaçırılan öğrencilerin sayısının 200'ün üzerinde olduğu sanılıyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...