Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdem Başçı'dan Bakanlar Kurulu'na faiz sunumu

Erdem Başçı'dan Bakanlar Kurulu'na faiz sunumu

GÜNDEM Haberleri

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda faiz eleştirilerine cevap verdi.

Merkez Bankası Başkanı Başçı, Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

PERSONEL KAPISINDAN ALINDI

Başbakanlık'a protokol kapısı yerine personel ve ziyaret kapısından alınan Başçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara sunum yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın yarım puanlık faiz indiriminin ardından sert dille eleştirdiği Merkez Bankası, faiz eleştirilerine cevap verdi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugün Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda faiz indirimi ile ilgili son gelişmeleri aktardı ve kurul üyelerine bilgi verdi.

ENFLASYONU DÜŞÜRECEĞİZ İNŞALLAH

Yaklaşık 1.5 saat sunum yapan Erdem Başçı, daha sonra Başbakanlık'tan ayrıldı. Basın mensuplarının mikrofon uzatması üzerine, "Sunum gayet iyi geçti, enflasyonu düşüreceğiz inşallah" açıklamasında bulundu.

FAİZ LOBİSİNİ SEVİNDİRMİŞTİ

Erdem Başçı, daha önce Merkez Bankası'nın faizleri yükselterek yüzde 10 seviyesine çekmesiyle hükümetin hedefi haline gelmişti. Başçı, Erdoğan tarafından defalarca "faiz lobisini sevindirmekle" suçlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...