İsrail uzlaşı hükümetiyle masaya oturmayacak

/ Kaynak: AA
İsrail uzlaşı hükümetiyle masaya oturmayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail hükümetinin, Filistin'de kurulan "uzlaşı hükümeti" ile barış müzakereleri için masaya oturmama kararı aldığı açıklandı.

Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Güvenlik İşleri Bakanlar Komitesi'nin, "Hamas'ın, İsrail'i yok etmeye çağıran terör örgütü olması" nedeniyle, yeni hükümetle barış müzakereleri yapmama kararı aldığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "Devlet Başkanı Mahmud Abbas, teröre 'Evet' barışa 'Hayır' dedi, İsrail barış süreci için cesurca adımlar atarken, müzakerelerin uzatılmasını ve ABD'nin önerdiği çerçeve anlaşmasını reddetti. Tek taraflı olarak uluslararası sözleşmelere imza atan Abbas, şimdi de terör örgütü Hamas ile ittifak kurdu" ifadesine de yer verildi.

Filistin'de, 23 Nisan'da Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde kurulan uzlaşı hükümetinin Ramallah'taki bakanları bugün yemin etti. Rami el-Hamdallah başkanlığındaki kabinede yer alan Gazzeli 5 bakandan 4'ü ise İsrail'in geçişlerine izin vermemesi nedeniyle törene katılamadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...