Dizayi: Petrol tankeri hedefine ulaştı

/ Kaynak: AA
Dizayi: Petrol tankeri hedefine ulaştı

Ekonomi Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Kürt petrolünü taşıyan gemilerin yerine ulaştığını ve satışın gerçekleştiğini bildirdi.

Dizayi, merkezi Erbil'de olan Rudaw televizyonuna yaptığı açıklamada, "United Leadership" adlı yük gemisinin taşıdığı petrolün, ABD limanlarından geri çevrildiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Gemiler, petrolü teslim edecekleri adreslere ulaştı ve satış gerçekleşti" dedi.

Petrol ihracında kararlı olduklarını vurgulayan Dizayi, "Geri adım atmayacağız" ifadesini kullandı. Dizayi, petrol satışının, uluslararası standartlara göre yapıldığını sözlerine ekledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 23 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Kürt bölgesinden gelen ve Ceyhan'da depolanan ham petrolün 1 milyon varillik kısmını taşıyan gemilerin yola çıktığını duyurmuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...