Herkezin gözü 'Köşk'te, çatının heveslisi çok

Herkezin gözü 'Köşk'te, çatının heveslisi çok

Politika Haberleri

Mansur Yavaş, Emine Ülker Tarhan, Metin Feyzioğlu, Yılmaz Büyükerşen... Çatı adaylığı onların hem gönlünde hem dilinde!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin AK Parti'nin karşısına blok olarak tek isimde çıkmasını öngören "çatı aday" formülü, bazı isimleri hayallere sevk etti. CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş bunlardan biri. Yavaş, adaylığı isteyip istemediğinin sorulması üzerine "İstemez miyim. Sonuçta Cumhurbaşkanlığı olabilecek en şerefli makamdır. Adımın geçmesi bile beni son derece mutlu eder, çoluğunuza çocuğunuza bırakabileceğiniz bir mirastır. Topu topu 10 kişinin adı geçiyor zaten. Bunlardan biri de Mansur Yavaş ise demek ki doğru bir çizgi izlemişiz" cevabını verdi. Yavaş, "Adaylığım toplumu rahatlatır" ifadesini kullandı.
CHP kanadında Köşk için ismi geçenlerden biri de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. 78 yaşındaki Büyükerşen "Böyle onurlu bir görev söz konusu olduğunda aklına benim ismim gelen herkese teşekkür ederim" dedi.
Yine CHP'li Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da partisinin anketlerinde isminin cumhurbaşkanlığı adayı için ilk sıralarda yer almasından onur duyduğunu söyledi.
İsmi bir ara kulislerde konuşulan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise kendisine adaylık konusunda bir teklif gelmediğini ama teklif gelirse bunun değerlendirileceğini belirtti ve "Cumhurbaşkanlığı için adım geçiyor ve bundan çok da mutlu oluyorum" dedi.
Siyasi kulislerde Köşk için bunların dışında Deniz Baykal, İlhan Kesici, İlker Başbuğ, Meral Akşener ve Haşim Kılıç'ın da adı geçiyor.
Haber Merkezi Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...