Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başçı, iyimser konuştu faiz indirim sinyali verdi

Başçı, iyimser konuştu faiz indirim sinyali verdi

Ekonomi Haberleri

Başçı, istihdam, cari açık, talep artışı gibi olumlu verilere dikkat çekti ve açıkladığı verilerle indirim beklentisini güçlendirdi

Faizi yükselttiği gibi hızlı indirmediği için tepki çeken Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, istihdam, cari açık, talep artışı gibi olumlu verilere dikkat çekti ve açıkladığı verilerle indirim beklentisini güçlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya dönüşünde, "Faizi artırırken 5 puan, indirirken yarım puan" diye eleştirip, "Yanlış yapıyor" dediği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, dün Bakanlar Kurulu'nda savunma gibi bir sunum yaptı. Başçı'nın geleceğe dair "pozitif" mesajları dikkat çekti. Küresel ekonomi, istihdam, cari açık ve kredi cephesinden gelen iyi haberler faiz indiriminde Merkez Bankası'nın elini güçlendirdi. Ekonomi yönetimini düşündüren ise enflasyon canavarının ateşinin tam sönmemesi oldu. Erdoğan'ın başkanlığındaki Kurul'da, Başçı'nun sunumunda, ekonomideki iyimserliğin devam ettiği ve enflasyondaki düşüşle birlikte ölçülü bir faiz indirimi olabileceği sinyali verildi. Sert bir faiz indirimi halinde ekonomiye ciddi riskler oluşturacağının altı çizilirken, enflasyon düşmeden böylesi bir kararın yakın gelecekte yüklü faiz artışlarının yolunu açacağı belirtildi. nbsp;
Ekonomi yetkililerinden alınan bilgiye göre 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yarım veya 75 baz puanlık bir faiz indiriminin olabileceği ifade ediliyor. İyimserlik havasının devamı ile birlikte ölçülü indirimin ağustos ve eylül aylarında da devam edebileceği görüşü hakim. Ancak tüm indirim sürecinde enflasyondaki gelişmeler kritik rol oynayacak. Başçı ayrıca, büyüme hızının yüzde 4'e yakın seyrettiğine, enflasyondaki düşüşün haziran ayı verisinden itibaren başlayacağının tahmin edildiğine vurgu yaptı. Enflasyonda tepe noktanın mayıs ayı verisinde gözleneceğinin altı çizildi.

ENFLASYONU DÜŞÜRECEĞİZ İNŞALLAH


Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında nbsp;gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı sunumun ardından Başbakanlıktan ayrılırken, gazetecilerin kendisine soru sormak istemesi üzerine açıklama yapmayacağını bildirdi. Başçı gazetecilerin sunumun nasıl geçtiğine ilişkin soruları üzerine de, "Gayet iyi geçti, enflasyonu düşüreceğiz inşallah" cevabını verdi.

Cenk Esen ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...