'Irak petrolünün parası bu hafta Halkbank'a yatıyor'

'Irak petrolünün parası bu hafta Halkbank'a yatıyor'

Ekonomi Haberleri

Uluslararası yatırımcılara 1 milyon 48 bin varil petrol satılırken, bu miktarın piyasa değeri 115 milyon dolara ulaşıyor

Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, geçen hafta Ceyhan'dan ihraç edilen Kuzey Irak petrolünün parasının bu hafta Halkbank'taki özel hesaba yatacağını açıkladı. Aytekin, uluslararası yatırımcılara satılan toplam petrol miktarının da 1 milyon 48 bin varil olduğunu açıkladı. Ham petrolün varil fiyatı halen 110 dolardan işlem görüyor. Bu fiyata göre ihraç edilen petrolün toplam piyasa değeri 115 milyon dolara ulaşıyor. Türkiye'nin petrolün taşınması, ihracı ve parasının tahsil edilmesi noktasında son derece şeffaf olduğunu söyleyen Aytekin, "Petrolün taşınması ve depolanmasına ilişkin süreçlerde Irak Milli Petrol Şirketi (SOMO) yetkilileri her türlü bilgiye sahip. Petrol parasının Halkbank'ta toplanması sürecinde de gereken bütün bilgileri kendileriyle paylaşıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...