İşçi sağlığı ve güvenliğine yönelik yasa tasarısı yolda

İşçi sağlığı ve güvenliğine yönelik yasa tasarısı yolda

Ekonomi Haberleri

Bakan Yıldız, Soma'daki facia sonrası alınacak tedbirlere yönelik 8 üniversiteden akademisyenlerle biraraya geldiklerini ifade etti.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Üçüncü Ülke Eğitim Programı, Sanayide Enerji Verimliliği ve Yönetimi" toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasının ardından alınacak tedbirlere ilişkin geçen hafta 8 ayrı üniversiteden akademisyen, çevreler ve madencilik konusundaki uzmanlarla bir araya geldiklerini anlattı. Madencilik sektörü konusundaki tüm katkılara açık olduklarını dile getiren Yıldız, öğretim üyelerinin öneri, tespit ve tavsiyelerini dinlediklerini, sendika, sivil toplum örgütleri ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geleceklerini, ayrıca yurt dışından uzmanların katılacağı bir çalıştayın da gerçekleştirileceğini söyledi. Taşeron ve madenlerde yeraltında çalışan işçilere yönelik düzenlemeleri içeren yasa tasarısına işçi sağlığı ve güvenliğine yönelik birkaç eklemede bulunacaklarını belirten Yıldız, "Çalışma saatleriyle alakalı şu anda mevcut olanların, intibaklarının yapılabilmesi için şirketlere bir kısım elastikiyetleri sağlamak istiyoruz. İster kamu, ister özel sektör. Şu ana kadar yapmış olanlar, bundan sonra yapacak olanlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...