Faiz oranlarında yükselme 2016 senesine uzayabilir

Faiz oranlarında yükselme 2016 senesine uzayabilir

Ekonomi Haberleri

Evans, "FED üyeleri, fonlama oranının 2016'da yukarıya doğru çıkacağını düşünüyor. Burada istihdam önemli gösterge olacak" dedi

Amerikan Merkez Bankası (FED) Chicago Başkanı Charles Evans, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) katkılarıyla gerçekleştirilen "Macro Workshop 2014" başlıklı uluslararası çalıştayda "Geleneksel Olmayan Para Politikaları" konulu bir sunum yaptı. Bu yılın sonuna kadar varlık satın alma konusunda bir takım azalmalar olacağını aktaran Evans, "Bu sürecin biteceği tarih, istihdamın ne şekilde geliştiğine bağlı olacak. Yüzde 6.5'luk işsizlik oranı noktasına geldik. Dolayısıyla bu programın yavaş yavaş sonlanması konusunda çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. Faiz hakkında da konuşan Evans, şöyle devam etti: "Üyeler, 2015'in sonunda fonlama oranı daha yüksek olacak diye düşünüyor. 2016'da da yukarıya doğru çıktığını göreceğiz diyorlar." Demokratik olarak seçilmiş iradenin halka karşı hesap vermesinin önemli olduğunu belirten Evans, "Ama dünyada merkez bankaları için de bağımsızlık her zaman önemlidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...