Dev saldırı geliyor!

Dev saldırı geliyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

İngiltere'de 15 binden fazla bilgisayar ve 100 milyon dolardan fazla kayıp var! Bu botnet 2 hafta içerisinde daha etkili olacak!

NCA ile FBI ortaklaşa çalışarak, geçtiğimiz pazartesi günü GameOver Zeus botnet adlı bankacılık ve diğer kimlik bilgilerini çalmak için tasarlanan kötü amaçlı bir yazılımı tespit etti ve kontrol altına aldı. nbsp;İngiltere'de 15 binden fazla bilgisayarın ve 100 milyon dolardan fazla kaybın bu botnetten etkilendiği düşünülüyor. Kötü amaçlı yazılım bilgisayarlara dağıtılıyor, daha sonra bu bilgisayarlar kullanıcılarının haberi olmadan çeşitli amaçlar için kullanılıyor. NCA yetkilileri ise ağın ele geçirilmesinin ardından kamu ve kişisel kullanıcılara PC'lerini temizlemeleri ve korunmaları için iki haftaları olduğunu söyledi.
GameOver Zeus, tipik istenmeyen e-postalar yoluyla yayılıyor. Bir kez bilgisayara bulaşan yazılım, bankacılık bilgilerini çalmak, farklı suçlar işlemek ve bunları yaymak için sessizce bekleyebiliyor. İnternet servis sağlayıcılarının e-posta ile saldırıdan etkilendiği bilinen müşterileriyle bağlantıya geçeceği bildirildi.


Operasyon kapsamında ise yetkililer, dünya çapında bazı sunuculara (server) anlık baskınlar düzenledi. İnternet sitesi sunucusu Steve Rawlinson, "Bu operasyon eşi benzeri görülmemiş bir ölçekte" dedi.


YAZILIM PROGRAM LİSTESİ ÖNERİLDİ


Get Safe Online adlı internet güvenliği oluşumu, kullanıcılara bir yazılım programı listesi önerisi yayınladı. Bu oluşum, İngiltere hükümeti tarafından destekleniyor. Yetkililer, yapılan uyarının kullanıcıları paniğe sürükleme amacı taşımadığını söyledi. Ancak önerilenlerin hemen yapılmasını belirtti.




Kullanıcılar, geçtiğimiz pazartesi günü Get Safe Online'a erişimde de sorun yaşadı. Bunun siteye yüksek oranda girişin veya siber bir saldırının neden olmadığı açıklandı.


VATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...