Apple sonunda tanıttı

Apple sonunda tanıttı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple merakla beklenen yeni işletim sistemi IOS 8'i tanıttı. Yenilikler mobil dünyada çığır açacak nitelikte. İşte IOS 8 ile gelecek yeni özellikler…

1. Health hub
iOS 8 ile birlikte gelen en büyük yeniliklerden birisi Health uygulaması. Adından da anlaşılacağı üzere bir sağlık uygulaması olan HealthKit, kullanıcıların kişisel sağlık ve egzersiz verilerini daha iyi biçimde takip etmeleri için tasarlandı.
2. İnteraktif bildirim ve üçüncü parti widget'lar
iOS 8 ile birlikte artık yukarıdaki bildirim ekranından mesaj cevaplayabilecek, e-posta atabilecek, Facebook ya da Twitter gönderilerinize yorumlar atabileceksiniz.
3. Çoklu görev
iOS 8'de artık 'home' tuşuna iki kere bastığınızda açılacak olan çoklu görev penceresinde çok iletişimde olduğunuz kişiler de gösterilecek. Böylelikle bu kişilere çok daha rahat ulaşabileceksiniz.
4. QuickType klavye nbsp;
'QuickType' isimli klavye ise sizlerin hızlı mesaj yazabilmeniz için geliştirildi. SwiftKey ile benzer özelliklerde olan QuickType, cümle bağlamından ve kullanıcının geçmiş alışkanlıklarından hareketle yazılacak bir sonraki kelime için tahminde bulunabiliyor.
5. Family Sharing
Bu yeni özellikle artık bir ailenin 6 üyesi iTunes üzerinden satın aldıklarını cihazlar arasında paylaşabilecek.
6. Grup mesajlaşma nbsp;
iOS 8'le artık grup mesajlaşma yapabilirsiniz. Fotoğrafları ve videoları kolayca grupta paylaşabilirsiniz.
7. Spotlight
iOS 8'de Spotlight da güncellendi. Artık sadece cihazda yüklü olan uygulamalarda değil, cihazda olmayan uygulamalarda da arama yapılabilecek. Filmler, haberler, şarkılar da arama sonuçlarında gösterilebiliyor
8. Siri
Siri de iOS 8'le güzel bir güncelleme alıyor. Siri artık her an sesimizi duymaya hazır. Ona belirlenen birkaç anahtar kelimeyi söylediğimizde hemen arama moduna geçebiliyor. Ayrıca Siri'ye Shazam şarkı bulma özelliği ve 22 dil desteği geldi.
9. Fotoğraflar nbsp;
iOS 8'le fotoğraflar farklı bir boyuta taşınıyor. Bulutla senkronize olabilen fotoğraflar bölümü, akıllı düzenleme modu ile düzenlenebiliyor ve tüm fotoğraflar iCloud'da saklanabiliyor. iCloud'da 5GB alan ücretsizken, 20GB 0.99 dolar ve 1TB ise 3.99 dolar.
10. iCloud Drive
Dropbox benzeri bir dosya sistemi olan iCloud Drive ile dokümanlarınızı bulutta rahatlıkla depolayabileceksiniz. Sonrasında ise bu depoladığınız dökümanlarınıza diğer Apple cihazlarınızdan da ulaşabileceksiniz. Uygulama Windows ile de eşzamanlanabiliyor.
11. Yeni posta hareketleri
iOS 8 ile Mail yazma sırasında diğer e-posta içeriklerine erişim imkanının yanısıra kilit ekranında farklı seçimler yapılabiliyor.
12. Yeni tasarım ve animasyonlar nbsp;
Apple animasyon anlamında iOS 7'nin orijinal sürümünde birçok şikayet aldı. iOS 7.1 ile bunu gidermeye çalışan Apple, iOS 8 ile bu sorunu tamamen çözmüş. Tasarımsal anlamda ise iOS 8'de iOS 7'den çok küçük farklılıklar yer alıyor.
13. Harita nbsp;
iOS 'Harita' servisi her zaman sıkıntılı olmuştur. Apple iOS 8 ile Harita servisinin daha stabil çalıştığını söylüyor. Ayrıca Çin'deki kullanıcılar için, Apple Maps ciddi iyileştirmeciler almış.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...