Can Bonomo Londra'da konser verdi

Can Bonomo Londra'da konser verdi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü Trafalgar Meydanı binlerce kişinin katıldığı 'Türk Günü'ne ev sahipliği yaptı.

Etkinliklerin sonunda şarkıcı Can Bonomo sahne alarak özel bir performans sergiledi.

Londra'da 17 Mayıs'ta yapılması planlanan ancak Soma'daki maden faciası nedeniyle ertelenen 'Türk Günü'ne 30 bine yakın kişi katıldı. Festivale Türklerin dışında yabancı turistler ve farklı uluslardan çok sayıda kişi büyük ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sponsorluğunda ve Londra Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl ilk kez gerçekleşen Türk Günü'ne Türkiye'den gelen Mehter Takımı damgasını vurdu.

Trafalgar Meydanı'na kurulan sahnede gösteri yapan Mehter Takımı marşlarıyla izleyenleri coşturdu.

Festivalde ayrıca Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Özel olarak hazırlandı. Türk Günü'nün kapanışında Türkiye'yi geçtiğimiz yıllarda Eurovision'da temsil eden genç şarkıcı Can Bonomo sahne aldı.

Bonomo, meydandaki binlerce kişiyi hareketli şarkılarıyla coşturarak özel bir performans sergiledi. Akşam saatlerine kadar süren festivalde Türk mutfağının geleneksel lezzetleri de satışa sunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...