NATO, Ukrayna için harekete geçiyor

/ Kaynak: AA
NATO, Ukrayna için harekete geçiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO, Ukrayna'ya yönelik desteğini göstermek için yeni bir paket hazırlığında.

NATO'nun Ukrayna'ya yönelik desteğini göstermek ve yeni bir çerçevede işbirliğinin önceliklerini ele almak üzere yeni bir destek paketi hazırlığında olduğu belirtildi.

NATO'nun Ukrayna'ya yönelik desteğini göstermek ve yeni bir çerçevede işbirliğinin önceliklerini ele almak üzere NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen NATO-Ukrayna Konseyi'nde, üye ülkelerin katkı beyanında bulunduğu, bunun yanı sıra NATO'nun da destek paketi hazırlığı içinde olduğu belirtildi.
Toplantıya ilişkin bilgi veren NATO kaynakları, üye ülkelerin ikili bazda teknik, materyal ve danışma nitelikli katkı beyanında bulunduğunu belirtirken, NATO'nun "paketinin" savunma sektöründeki reformlara destek amaçlı olacağı vurgulandı.

SİLAH DESTEĞİ OLACAK MI?


Ukrayna'nın NATO'dan özellikle hava savunma amaçlı silah talebi olmuştu ancak NATO'nun sağlayacağı destekte "silah unsuru" olmasının gündeme gelmediği bildirildi. Bunun en önemli nedenini ise silah ve ekipman açısından NATO'ya ait unsurlar bulunmaması ve bu alandaki ihtiyaçların üye ülkelerin katkılarıyla sağlanması oluşturuyor.
NATO-Ukrayna Konseyi öncesinde konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'nın egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne kararlı desteklerinin sürdüğünü belirterek, Rusya'ya Ukrayna sınırındaki silahlı güçlerini, şeffaf ve kontrol edilebilir şekilde tamamen çekme çağrısı yaptı.

Ukrayna'nın NATO'nun uzun süreli, aktif ortağı olduğunu vurgulayan Ramsussen, "Bugün bu çok önemli dönemde ortaklığımızı nasıl daha fazla güçlendirebileceğimizi tartışacağız" dedi.

Rasmussen, egemen, istikrarlı ve demokratik bir Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Toplantıya Ukrayna adına Savunma Bakanı General Mykhaylo Koval katıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...