Türk çoban köpekleri için büyük adım

/ Kaynak: DHA
Türk çoban köpekleri için büyük adım

YAŞAM Haberleri  / DHA

Anadolu'nun farklı altı kentinde faaliyet gösteren dernekler bir araya gelerek Yerli Köpek Koruma Araştırma İslah Tanıtma Federasyonu'nu Kurdu.

Yerli Irkları Koruma Araştırma ve Tanıtma Derneği öncülüğünde, aynı amaç doğrultusunda Anadolu'nun farklı altı kentinde faaliyet gösteren dernekler bir araya gelerek Yerli Köpek Koruma Araştırma İslah Tanıtma Federasyonu'nu Kurdu.

Federasyon, aralarında Türk çoban köpeği ırkları olan karabaşlar, kangallar, akbaşlar, zağarlar ve Türk tazılarının korunmasını ve dünyada daha etkin tanıtılmasını sağlayacak. Ayrıca Amerikan, İngiliz, Fransız, Macar kangal kulüpleri de bu kurulan federasyonun bünyesine alınıp, uluslararası bir federasyonun ilk adamları da atılmış olacak.

OĞUZLARLA ORTA ASYA'DAN GELDİLER

Türk çoban köpeği ırkları ile ilgili üç kitabı bulunan ve şimdi de Türk Tazısı kitabını tamamlama aşamasında olan, aynı zamanda Federasyonun kurucu başkanlığınıda üstlenen Doğan Kartay, Türk çoban köpeklerinin Orta Asya'dan Anadolu'ya Oğuzlarla, göç sırasında koyun sürüleri ile birlikte geldiklerini belirterek, "Bu ırk köpeklerin varlığı tehlike altında. Yurtdışına yasa dışı olarak götürülüyorlar. Denetimsiz olarak melezlemeler yapılıyor. Bunlar doğal safkan olarak kalmış ender ırklar. Bu hayvanların dövüştürülmesinin de önlenmesi lazım. Çoban köpeklerinin özgün doğal ortamda yaşamaları mutlaka sağlanmalı. Gıda Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri bakanlıklarıyla, bu kültürel değerlerin korunması için işbirliği yapacağız" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...