Belediyeden günler sonra açıklama

/ Kaynak: İHA
Belediyeden günler sonra açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır Belediyesi, Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin kovulduğu iddialarına ilişkin suskunluğunu günler sonra bozdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin kovulduğu iddialarına ilişkin, belediyenin hiç kimseye nezaketsizlik sergilenmediğini bildirdi.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan bir grup aile 19 Mayıs'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. Geçtiğimiz günlerde bazı ailelerin oturma eylemine son vermesiyle diğer aileler eylemine devam etme kararı aldı. Belediye yetkilileri ise, eylemin sona ermesini ailelere bildirerek, belediye önünde oturmalarını izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine aileler belediye önünde bulunan refüjde eylemlerine devam etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bugün yazılı bir açıklamada bulunarak, belediyenin ailelere tepki gösterildiği iddialarını yalanladı. Belediye olarak hiçbir aileye nezaketsizlik sergilenmediği belirtilen açıklamada, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde aileler 14 gün boyunca oturmuşlar, kendilerine karşı herhangi bir nezaketsizlik sergilenmemiştir. Aileler, daha sonra basın açıklaması yaparak kendi istekleri ile eylemlerine son vermişlerdir. Bu, basın kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından da izlenip kamuoyuna duyurulmuştur. Bazı çevrelerin iddiaları gerçek dışıdır. Belediye görevlileri hiçbir kadına müdahale etmemiştir. İddialar tamamen yalandır, iftiradır. Belediyeye yönelik bilinçli bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi diğer tüm belediyeler gibi bir hizmet kurumudur. Tahrik edilerek, provokatif bir takım çabalarla siyasi tartışmaların içine çekilmek isteniyor. Siyasi sorunları çözmesi gereken kurum, siyaset kurumudur. Başta da iktidar partisi ve başbakandır. Biz bir hizmet kurumuyuz, görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir maksatlı, provokatif girişimin ve açıklamanın amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...