Birgül Ayman Güler'den Sakık'a tepki

/ Kaynak: İHA
Birgül Ayman Güler'den Sakık'a tepki

Politika Haberleri  / İHA

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, BDP'li Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Sakık'a böyle tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, BDP'li Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Sakık'ın 'sokak ve caddelerdeki Kazım Karabekir ismini değiştireceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Güler, Ağrı Belediye Başkanı Sakık'ın 'sokak ve caddelerdeki Kazım Karabekir ismini değiştireceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Sakık'ın haddini aştığını dile getiren Güler, "Sözleri son derece üzücüdür. Kazım Karabekir bizim için İsmet İnönü ne değere sahipse o değere sahiptir. İsmet İnönü batı cephesinde emperyalizme karşı savaşırken, Kazım Karabekir doğu cephesinde ülkemizin kurtuluşunu gerçekleştiren kahramanlarımızdandır. Kazım Karabekir isminin Ağrı cadde ve sokaklarından silinmeye çalışılması bile kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Sırrı Sakık'ın pozisyonunun farkına varmasını diliyorum. Hele şehit abidelerini utanç abidesi ilan etmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye başkanı haddi değildir. Sakık'ı, bir Türk vatandaşı olarak sorumlulukların ve yetkilerini hatırlamaya davet ediyorum" dedi.

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili de konuşan Güler, "PKK gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Aileler 'bıçak kemine dayandı' diyor. Güneydoğu'nun karanlık gerçeğini gözler önüne seriyorlar. Ne yazık ki, PKK çocuklarımızın geleceğini çalmıştır. Başbakan'ın bir an önce harekete geçemeyişi, aczin ilanıdır. Bir an önce terör örgütünün canlara kıymasına ve çocukların geleceğine son vermesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı görevlerini hatırlamak zorunda. Anne ve babaların çığlığını duymak zorunda. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Türkiye artık bu terörden ve kabul edilemez kabadayılıktan kurtulmak zorunda. Kalbimiz ailelerle beraber. Kalbimiz dağa kaldırılan çocuklarla beraber. Onların serbest bırakılması için biz elimizden gelene yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...