Üniversiteli kızdan ilginç iddia

/ Kaynak: İHA
Üniversiteli kızdan ilginç iddia

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eskişehir'de üniversiteli bir genç kızın, kimliği belirsiz kişilerce kaçırılarak ıssız bir yerde darp edildiği iddia edildi.

Kimliği belirsiz kişilerce kaçırılarak ıssız bir yerde darp edildiğini iddia eden Ceren Ünver, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ceren Ünver, 2 Haziran gecesi kimliği belirsiz kişilerce dövülerek bayıltıldığını gözünü açtığında kendisini evinin bulunduğu apartmanın kapısında bulduğunu söyleyerek, "Hemen arkadaşlarıma haber verdim. Onlar da gelip beni hemen hastaneye götürdüler. Sabaha kadar sağlıkla ilgili bir sıkıntım var mı diye müşahede altında tutuldum. Fiziksel anlamda sıkıntılarım oldu" dedi.

"ASLINDA ÇOK ŞAŞIRDIĞIMIZ BİR DURUM DEĞİL"

Gerekli işlemlerin yapılması için suç duyusunda bulunduğunu belirten Ünver, "Aslında çok şaşırdığımız bir durum değil. Bugün de Demokratik Haklar Federasyonu'ndan bir arkadaşımız Antalya'da ailesi tehdit edilerek bu gibi bir duruma maruz kalıyor. Bundan öncede Kayseri'de, Demokratik Gençlik Hareketi'nden bir arkadaşımız darp edildi. Denizli'de, İstanbul'da, Ankara'da aynı şekilde. Her tarafta bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Burada da örgütlü bir mücadele yürütüyoruz. Örgütlü mücadele sonucunda da genelde kadın arkadaşlarımızı seçiyorlar. Seçme sebepleri de fiziki anlamda. Fiziki anlamda kimler güçsüz onları seçiyorlar. Ama işte bizi yıldırıp, geri çekip, korkutup sindirmeye çalışıyorlar. Aksine bu durumlar yaşandığı zaman daha da bilinçleniyoruz, daha da bileniyoruz. Mücadelemizin arkasında da duracağız" şeklinde konuştu.

"ÖRGÜTLÜ MÜCADELE YÜRÜTEN İNSANLARI SİVİL POLİSLER TAKİP EDİYOR"

Örgütlü mücadele yürüten insanların sivil polisler tarafından takip edildiğini iddia eden Ünver, "Örgütlü olarak bir şeyler yapınca veya bir örgütün sempatizanı olsanız bile bu tarz şeylerle, polislerle karşı karşıya geliyoruz her durumda. Bu tarz örgütlü mücadele yürüten insanların başında kesinlikle bir sivil polis tarzında ya da biz sivil polis diyoruz belki onlar farklı bir şey diyordur ama takip edildiğimizi görüyoruz, anlıyoruz. Karşıt görüşlü biri bana gelip de, 'Geçmişini biliyoruz. Ayağını denk al. Kimlerle ilişkin olduğunu biliyoruz' şeklinde söylemde bulunmaz" ifadelerini kullandı.

Dün Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ceren Ünver isimli şahsın 1 Haziran gecesi sivil polisler tarafından kaçırılarak dövüldüğü şeklinde sosyal medyada bazı haberlerin yer aldığı görülmüştür. 'Şahsın müracaatında kendisini polislerin dövdüğüne dair beyanı olmadığı gibi böyle bir konuya dair bir bulgu, müracaat, şüphe ve iddia edildiği gibi darp sırasında telsiz sesi vesaire yönünde bir bilgide bulunmamakta olup, kendisini darp edenlerin ortaya çıkarılması çalışmaları sürmektedir. Ceren Ünver ile detaylı konuşulup faillerin bulunmasına yönelik plaka, eşkal ve benzeri bilgiler alınmaya çalışılmaktadır" denildi.

Ceren Ünver, emniyetin bu konudaki açıklamalarına tepki gösterdi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...