Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karayolunu kapatan PKK'ya operasyon!

Karayolunu kapatan PKK'ya operasyon!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatan gruplara yönelik başlatılan operasyonda, askere bomba, molotof, havai fişek ve silahlı saldırılarda 5 asker yaralandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda terör örgütüne müzahir gruplar tarafından 24 Mayıs tarihinde başlatılan yol kapatma eylemine güvenlik kuvvetleri tarafından şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonda göstericiler tarafından güvenlik kuvvetlerine yönelik el yapımı bomba, molotof kokteylli, havai fişek ve silahlı saldırılarda 5 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, 24 Mayıs gününden bu yana kapalı bulunan Diyarbakır-Bingöl karayolunun trafiğe açılması için güvenlik güçleri tarafından şafak vakti ile geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin başlattıkları yol kapama eylemini sonlandırmak üzere güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonda göstericilerin kamp kurduğu bölgeye müdahale edildi. Güvenlik kuvvetleri göstericilere biber gazı, tazyikli su ile müdahale ederek, grupları dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise güvenlik kuvvetlerine silah, el yapımı bomba, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericilerin saldırısında 5 güvenlik görevlisi yaralandı.
Lice ilçesi Fisovası mevkiinde göstericilerin açtığı çok sayıda hendek, Karayollarına ait iş makineleri tarafından kapatılırken, YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında gerginlik sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...