HDP'li Kürkçü: Biz çocuk bulma kurumu değiliz

HDP'li Kürkçü: Biz çocuk bulma kurumu değiliz

GÜNDEM Haberleri

BDP'li Selahattin Demirtaş eylemci anneleri devletten para almakla suçladı. HDP'li Kürkçü ise "Biz çocuk bulma kurumu değiliz" dedi.

Çocukları PKK tarafından dağa çıkarılan annelerin feryadı çığ gibi büyüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde üç hafta önce eyleme başlayan anneler, BDP'den çocuklarını getirmesini istiyor. Ancak siyasi söylemlerini 'anaların gözyaşı' üzerine kuran BDP, bu talebe sırtını dönüyor. Dünkü gazetemizde bu çelişkiyi yazmış, "Onlar üvey ana mı?" diye sormuştuk. BDP ve HDP kanadından sorumuza cevap niteliğinde açıklamalar geldi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş o annerin devletten para aldığını iddia etti. "Dağın yolunu biz göstermiyoruz" diyen Demirtaş "Bazı aileler, istihbarat tarafından kendilerine verilen bir ücret karşılığında orada oturuyor. Çocuklarının da dağa gittiği falan yok. Bazılarını uyuşturucu şebekesi tarafından kaçırılmış, bazılarının dağla alakası yok" ifadelerini kullandı. nbsp;Demirtaş'a annelerin cevabı ise sert oldu. Eyleme Erzurum'dan katılan Lütfiye Bozoğlu "Demirtaş yüreğini bana satsın, parası neyse veririm" dedi. Kızı Zehra için eyleme katılan Mukaddes Yapıcı ise "Biz hiç kimseden para almadık. Hem çocuklarımızı götürüp hem de iftira atıyorlar" dedi. Bir diğer anne Zübeyde Şentürk, para iddiasının doğru olmadığını söylerken, Leman Aydın da "Bizim gözümüz para pulda değil, çocuğumuzdadır" diye konuştu. nbsp;
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise Başbakan'ın "HDP'nin bu işi çözmesini bekliyoruz" çağrısına "Biz askere alma dairesi olarak iş görmediğimiz gibi çocukları arayıp bulma kurumu da değiliz" şeklinde tuhaf bir cevap verdi. Tunceli'de yaralı ele geçirilen PKK'lı çocuğun 45 yıl hapis cezası aldığını nbsp;hatırlatan Kürkçü, "Kendilerini bekleyen geleceğin bu olduğunu bile bile bu çocukların nbsp;hem buraya gelmesini bekliyorsunuz. Çok şey bekliyorsunuz" dedi. HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder de "Kandil'e gittim gördüm. Çocuklar eve dönmeye itiraz ediyor, 'bizi kimsenin buradan göndermeye hakkı yok' nbsp;diyorlar" açıklamasında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...