Suriye'de oylar silahların gölgesinde sayılıyor

Suriye'de oylar silahların gölgesinde sayılıyor

DÜNYA Haberleri

Silahların gölgesindeki seçimde sandıklar kapandı. Katılımın az olduğu seçimlerde oy kullanma işlemi 5 saat uzatıldı. Oyların sayımı devam ediyor.

Suriye'de, meşruiyet tartışmalarının gölgesinde yapılan devlet başkanlığı seçiminde oy kullanma işlemi tamamlandı.

Rağbet görmediği için 5 saat uzatılan ve çoğu seçmenin ülkedeki olaylardan dolayı sandık başına gitmediği seçimde oy kullanma işlemi saat 00.00 itibarıyla sona erdi.

Seçimde, rejimin kontrolündeki 9 bin 601 merkezde bulunan 11 bin 776 sandıkta kullanılan oyların sayımına başlandı.

Yaklaşık 50 yıldır ilk kez Esad ailesinden birinin seçimde rakibi vardı. Esad rejiminin onayıyla, eski siyasetçilerden Mahir Abdulhafiz Haccar ve eski bakanlardan Hasan Abdullah El Nuri de seçime katıldı. Ancak 2000 yılında babası Hafız Esad'ın ölümünün ardından göreve gelen Beşar Esad'ın seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

NOTLAR
Başkent Şam ve diğer kentlerde halkın seçime ilgisinin az olduğu ve Beşar Esed yanlılarının seçmenlerin oy kullanıp kullanmadığını tespit etmek için parmaklarını kontrol ettiği gözlendi.

Sandık başlarında sıkı güvenlik önlemlerinin alınması dikkati çekti.

Seçimlerde çoğu seçmenin kabinler yerine sandık görevlililerinin önünde oy kullanması meşruiyet tartışmalarına neden oldu.

Rejimin kontrolündeki bölgelerde seçime katılımın çok düşük olduğu görüldü.

Muhalifler, 150 binden fazla sivilin öldüğü, yaklaşık 6,5 milyon kişinin yerinden edildiği ülkedeki seçimin meşru olmadığını savunarak, seçimi boykot etti.

Suriye rejimi, seçimleri ülke tarihinde ilk defa birden fazla aday yarıştığı için 'demokratik' olarak nitelendirirken, muhalifler seçimi 'kanlı seçim' ve 'saçmalık' olarak nitelendiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...