Faiz güveni sağlıyorsa neticesi de iyi olacaktır

Faiz güveni sağlıyorsa neticesi de iyi olacaktır

Ekonomi Haberleri

"TCMB'nin politikaları güvenin artmasına yönelik olmalı. Bu bir faiz artışı dahi olsa, güveni artırmaya katkı sağlıyorsa, büyümeye de katkı sağlayacaktır"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'The Euromoney Eurasia Forum'un açılışına katıldı. Burada konuşan Babacan, "Gelişmekte olan ülkeler adına geçen yıl mayıs ayından bu yana olumsuz bir yorum akışı oluştu. Son 3-4 aydır bu değişti. Gelişmekte olan ülkelere tekrar fon akışı başladı. Büyüme isteyen yatırımcıların adresi yine gelişmekte olan ülkeler olmaya devam edecek" dedi. Bazı Avrupa ülkelerinin, faizlerin 1-2 puan artmasıyla borçlarını çeviremeyecek duruma düşeceğini belirten Babacan, "Dolayısıyla önümüzdeki dönem özelikle Avrupa'da para politikalarının gevşek seyredeceğini beklemek mantıklı olur" değerlendirmesinde bulundu. Ekonomide iyi bir dengelenmenin söz konusu olduğunu belirten Babacan, şöyle devam etti: "Türkiye'de TCMB olsun, BDDKolsun, SPK olsun, uygulayacakları politikalar Türkiye'deki güvenin artmasına yönelik olmalı. Eğer uygulanan politikalar güvenin artmasına katkı sağlıyorsa, bu iyi bir sonuç verecektir. Bazen bu bir faiz artışı dahi olsa, eğer güveni artırmaya katkı sağlıyorsa, sonuçta büyümeye de katkı sağlayacaktır. Burada para politikası ve diğer politikalar açısından bu bağlantı önemli."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...