Evinden çıkana inanamayacaksınız

Evinden çıkana inanamayacaksınız

DÜNYA Haberleri

Moğolistan'dan getirdiği dinozor fosillerini ABD'de satmaya çalışan bir adam 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Manhattan Mahkemesi, 3 Haziran'da, Eric Prokopi isimli ABD vatandaşını, yasadışı dinozor fosili Kaçakçılığı nedeniyle 3 ay hapis cezasına çarptırdı.Prokopi'nin hikayesinde uluslararası kaçak dinozor fosili ticareti ve gümrük sahtekarlığı var.Prokopi, birkaç arkadaşıyla birlikte Moğolistan'daki fosil kaynaklarına ulaşarak, kazılarda çok sayıda fosil buldu. Bu fosilleri İngiltere üzerinden Amerika'ya getirmeye başladılar.
Evinden çıkana inanamayacaksınız

İLK KAÇAKÇILIK GİRİŞİMİ 2012 YILINDA
Prokopi ilk olarak, 2012 yılı mayıs ayında 2,5 metrelik (Tyrannosaures rex) fosilini müzayede ile satmak istedi. Müzayededen haberdar olan Moğolistan Devlet Başkanı Tsakhiagiin Elbegdorj, fosillerin ülkesinden kaçak olarak çıkarıldığını belirterek, satışa engel olmak istedi. Moğol ve Kuzey Amerikalı paleontolojistler bu tutumu desteklediler.Prokopi, müzayedede fosil için 1 milyon dolar istedi fakat satış gerçekleşmedi. Feredal hükümet de bu sırada harekete geçerek durumu soruşturmaya başladı. 2012 yılında Amerikalı bir avukatın Moğol tezini desteklemesi sonrasında dava açıldı. Daha öncesinde Moğol fosilleri konusunda açılmış bir dava bulunmuyordu.
Evinden çıkana inanamayacaksınız



KARAR ÖRNEK NİTELİĞİNDE
Prokopi, mahkemede paleontolojiye olan ilgisini kaybetmediğini söyledi fakat kararın uluslarası fosil kaçakçılığının engellenmesi için önemli bir adım olduğu belirtiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...