Dayı katilinden dehşete düşüren ifade

/ Kaynak: DHA
Dayı katilinden dehşete düşüren ifade

YAŞAM Haberleri  / DHA

Miras yüzünden dayısı Ömer Ünlü'yü öldürdüğü, yengesini ise yaraladığı iddiasıyla yargılanan şahıs, "Devlet bana içeride baksın diye öldürdüm" dedi.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde, miras yüzünden dayısı Ömer Ünlü'yü öldürdüğü, yengesi Şerife Ünlü'yü yaraladığı iddiasıyla yargılanan 44 yaşındaki Veysel Kaçar, "Devlet bana içeride baksın diye dayımı öldürdüm" dedi.

Korkuteli'nde, bu yılın Ocak ayında misafirliğe gittiği dayısı 77 yaşındaki Ömer Ünlü'yü bıçak darbesiyle öldürdüğü, yengesi Şerife Ünlü'yü yaraladığı gerekçesiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Veysel Kaçar, dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

İŞSİZLİĞİ ÖNE SÜRDÜ
İlk duruşmada suçunu itiraf eden Kaçar, olayın nedenini şöyle anlattı: nbsp;


"Benim nenemle dedemin bir evi vardı. O evde annemin dörtte bir hissesi olmasına rağmen dayım orayı birisine sattı. Ben bunu bir türlü hazmedemedim. Satın alan adamlar da gelip nenemin evini yıktı, yerine ev yaptı. Çok zoruma gitti."

İşsiz olduğu için anne ve babasının sürekli kendisine bağırdığını, babasının arada bir dövdüğünü iddia eden Kaçar, şöyle devam etti: nbsp;
"Kendi kendime 'ne yapayım, ne yapayım' derken, tasarladım. 'Ben hem dayımı bu yaptığından dolayı öldürerek cezalandırayım, hem de devlet bana içeride baksın' diye düşündüm. Bu nedenle dayımın evine gittim. Silah bulamadım. Para yoktu. Para olsaydı silah alacaktım."

Veysel Kaçar, dayısının evine gittiğini, önce bıçakla yengesini yaraladığını, ardından dayısını öldürdüğünü itiraf ettikten sonra şimdi çok pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini söyledi.

KUZENLERİ ŞİKAYETÇİ OLDU
Mahkemede dinlenen tanıklar ise Veysel Kaçar'ın akli dengesinin yerinde olduğunu, hiç çalışmadığını, çalışmayı da sevmediğini belirtti. Öldürülen Ünlü'nün çocukları, kuzenleri Veysel Kaçar'dan şikayetçi oldu.

Mahkeme Kaçar'ın askerlik yapmaya elverişli olmadığına dair raporun Askerlik Şubesi'nden istenmesine karar verdi. Mahkeme, raporun gelmesi için duruşmayı 22 Temmuz gününe erteledi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...