Kokuları hapseden 'Koku Mıknatısı' üretildi

Kokuları hapseden 'Koku Mıknatısı' üretildi

SAĞLIK Haberleri

AKDENİZ Üniversitesi Teknokenti'nde çalışan bilim insanları, karbon teknolojisiyle 'koku mıknatısı' üretti. Odorfin adı verilen ürün, kokuları hapsediyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Numan Hoda, AÜ Teknokenti'nde, 10 yıl süren Arge ve laboratuar çalışmaları sonunda karbon teknolojisiyle, dünyanın ilk 'Aktif Karbon Kumaşlı Koku Tutucusu'nu ürettiklerini kaydetti. Doç. Dr. Numan Hoda, üretimin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirildiğini belirterek, "Bugün mamul hale getirdiğimiz 'Odorfin' adını verdiğimiz ürünümüz, her tür ortamda koku tutucu özelliğine sahip" dedi.
KİMYASAL İÇERMİYOR
İnsanları rahatsız eden ortamlarda koku baskılayıcı kimyasallar kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. Hoda, "Aslında bu tür ürünler, ortamdaki kokuları yok etmiyor. Daha güçlü kokularla kötü kokuları baskılıyor. Koku baskılayıcı kimyasalların insanlara zarar verme ihtimal ve potansiyeli de var" dedi. nbsp;
Doç. Dr. Hoda, ürettikleri 'koku mıknatısı'nın ise kokuları ürün üzerine hapsederek, ortamın temiz kalmasını sağladığını kaydetti. Doç. Dr. Hoda, "Buluşumuzla hastalar ve ev hanımlarına büyük kolaylık sağlanacak. Kimyasal yaymadan ortamdaki tüm kokuyu emen bir ürün olarak üretildi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...