Vali Mutlu'dan o tweet'e açıklama

/ Kaynak: İHA
Vali Mutlu'dan o tweet'e açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Vali Mutlu, Üsküdar'daki sel ile ilgili attığı tweet'e ilişkin, "Mizah itibariyle iyi bir tweet'ti. O resmin kalitesine yapılan bir ekleme" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'da şiddetli yağışlarla birlikte yaşanan su baskınlarına değinen Mutlu, "Öncelikle şükrediyoruz, böylesine bol bir rahmete kavuştuğumuz için. Çünkü İstanbul'un susuz kalmaması için alınan bütün tedbirlerle birlikte barajlarımızdaki su seviyelerinin yüzde 30'un da yavaş yavaş altına düştüğünü biliyoruz ve bu yağışlar İstanbul için çok önemli bir rahmet oldu. Barajlarımızdaki seviyeleri bir miktar artırırken, yazı çok daha rahat geçirmemize de vesile oldu. Dolayısıyla her damla yağmur bizim için çok büyük kıymet ifade ediyor ve bu yağmuru da bol bol aldık. Sadece İstanbul değil, Türkiye genelinde bu yağışlar var. O nedenle yağışların olması güzel, fakat yağışlar biraz kuvvetli geldi. Allah rahmeti biraz kuvvetliydi ve normalde Mayıs, Haziran ortalamalarının üstünde bir yağışı aldık. Ama olumsuzluklar açısından bakıldığında İstanbul'da bazı semtlerde, bazı evlerimizin bodrum katlarında özellikle su baskınları da yaşandı. Bunlara müdahaleler oldu. Tabii hiç olmasa arzu edilir. Ama zamanında yapılırken yol kot seviyelerinin altında inşaat yaparsanız böyle bol yağışlarda maalesef böyle olumsuzluklar yaşanabiliyor. Bunun tedbirlerini Büyükşehir alıyor. Eski ile mukayese edildiğinde taşan dereler, suyun üstünde yüzen arabalar, insanlar, ölümler, Allah korusun yaralanmalar gibi pek çok şey görülüyordu. Ama bu yağışlarda böyle bir olumsuzluğu hamdolsun yaşamadık, bize çok olumlu yönleri oldu. Ama bazı bölgelerimizde de haddinden fazla yağışlar yol seviyesinde suları da artırdı geçici olarak. Bunları da hep birlikte yaşadık, paylaştık" diye konuştu.

nbsp;Vali Mutlu'dan o tweet'e açıklama

Üsküdar'da şiddetli yağışla birlikte denizle karanın birleştiği sırada çekilen bir fotoğrafı twitter'dan paylaşıp, mesaj yazan Mutlu, bu yöndeki bir soru üzerine, "Çok keyifli bir resim. O resmi çekeni tebrik etmek gerekiyor. O pozu iyi yakalamış. Gerçekten güzel bir resim. Dolayısıyla paylaşmak için de çok güzel bir resim olduğunu düşünüyorum. Aslında o resmi çekeni kutlamak gerekiyor. Bu kadar güzel bir resmi yakalaması, yolla denizin birleştiği bir tabloyu bulması, minibüsle vapuru bir araya getirmesi bana göre fotoğrafçılık dilinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Altına bir cümle yazdığınız vakit de biraz daha bunu insanlara esprili bir şekilde de paylaşmış oluyorsunuz. Mizah itibariyle de iyi bir tweet'ti diye düşünüyorum. O resme yapılan, o resmin kalitesine yapılan bir ekleme" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...