Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boşanma, çocuğu şişmanlatıyor

Boşanma, çocuğu şişmanlatıyor

SAĞLIK Haberleri

Yalnız kalan çocuk abur cubura daha meyilli oluyor ve az hareket ediyor. Haftada 5 gün aile sofrasına oturmak ise obezite riskini yüzde 30 azaltıyor

Anne babalar dikkat!.. Son kararınızı vermeden bir kere daha düşünün. Çünkü boşanma, çocuklarda obeziteyi de tetikliyor. Norveçli bilim adamlarının araştırması, boşanan kişilerin çocuklarında obezite riskinin 1,5 kat arttığını gösterdi. 3 binden fazla çocuğun boy, kilo ve bel çevresi ölçüsü ile ebeveynlerinin medeni durumunu değerlendiren bilim adamları, boşananların çocuklarının tek başına daha fazla zaman geçirdiğini, abur cubura daha meyilli olduğunu ve daha az hareket ettiğini belirledi. Kahvaltıda ve akşam yemeğinde ebeveynleriyle olan çocuklarda obezite riskinin azaldığının belirtildiği araştırma, anne ve babasıyla haftada en az 5 gün kahvaltı yapan ya da akşam yemeği yiyen çocukların aşırı kilolu olma riskinin yüzde 30 az olduğunu gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...