Sütaş fabrikası önündeki eylem sürüyor

/ Kaynak: AA
Sütaş fabrikası önündeki eylem sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

TÜSİAD Başkanlığından istifa eden Yılmaz'a ait fabrikanın önünde işçilerin eylemi devam ediyor.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakan Muharrem Yılmaz'ın sahibi ve yönetim kurulu başkanı olduğu Sütaş firmasının Karacabey ilçesindeki fabrikasının önünde bir grup işçinin eylemi sürüyor.
Yılmaz'ın istifasını açıklamasının ardından oturma eylemine devam eden işçiler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 kişinin, sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işine son verildiğini ileri sürdü.
Ekmeklerini kazanmanın peşinde olduklarını dile getiren işçiler, yaşanan son gelişmeler nedeniyle rencide edildiklerini savundu.
İstifa kararına üzüldüklerini belirten işçiler, hak arama mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.
Tek Gıda İş Sendikası Karacabey Şube Başkanı Suat Karlıkaya ise Yılmaz'ın, fabrika idarecileri tarafından yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü.
Hak arama dışında bir amaçları bulunmadığını vurgulayan Karlıkaya, "Sütaş'ın marka değerinin korunmasına adına sergilediğimiz duyarlılığın karşılığı olarak üzerimize hayvan dışkısı atıldı. Bunu kanıtlayan görüntüler elimizde mevcut" diye konuştu.






GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...