Kombineler "passolig"e taşınıyor

/ Kaynak: İHA
Kombineler "passolig"e taşınıyor

SPOR Haberleri  / İHA

Gelecek sezon Türkiye liglerinde Passolig, artık kombine kartlar yerine de geçecek.

Geçtiğimiz sezon yasanın gereği olarak 14 Nisan'da başlayan uygulama ile öncelikle kağıt bilet kullanan seyirciler kapsama alınmış ve iki ayda yaklaşık 100 bin kişi Passolig'le tanışmıştı. Bu sayede kağıt bilet, gişe kuyruğu, karaborsa ve statlara anonim giriş devri kapanmış, taraftarlar kombine konforunda maçlarını izlemişlerdi. Yeni sezonda kombine ve loca kartların da Passolig karta tanımlanması ile beraber en az 200 bin taraftar kombine kartı olarak Passolig'i kullanacak.

HERHANGİ BİR BİR ŞİDDET OLAYI YAŞANMADI

14 Nisan 2014 tarihinden beri Passolig'in uygulandığı maçlarda herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı. Uygulama ile anonim girişlerin önüne geçilerek tribünlerde yasa dışı davrananların tespit edilmesi ve stadyumlardan bu kişilerin arındırılması sağlanmakta. Böylelikle olay çıkaranlar yüzünden sahanın kapatılması, diğer izleyicilerin cezalandırılması, takımların kapalı saha yüzünden bilet ve reklam gelirleri kayıplarının önüne geçiliyor. 'Kötü taraftar iyi taraftarı kovar'ın sonucu olarak gelir düzeyi yüksek kesimde ve ailelerde stadyumda maç izlemeye ilginin azalması ile seyirci sayılarında ve gelirlerde yaşanan düşüşlerin önüne geçilmekte. Harcama gücü yüksek yeni taraftar profili, maç günü forma, ürün satışı gibi gelirleri artıracak stadyum çevresinde dönen ekonomiye olumlu katkı yapacak.

3 BİN FARKLI NOKTADAN BİLETLER ALINABİLECEK

Passolig sahipleri 30 saniyede biletlerini alabilmekte ve kartlarına yükleyerek stadyumlara girebilmekte. Artık taraftarlar ister web sitelerinden ister cep telefonlarından isterlerse de akaryakıt istasyonlarından, bakkalara kadar 3 bin farklı noktadan kolaylıkla maç biletlerini alabilmekte. Passolig ile birlikte artık gerek kombine gerekse günlük maç bileti sahibi taraftarlar, gitmedikleri maçın biletini sadece tek bir sms ile diledikleri arkadaşlarının Passolig kartına gönderebilmekte. Taraftarların her maç için ayrı ayrı kart çıkarmasına gerek kalmayacak. Tüm Passolig kartlar, E-Bilet sistemine dahil olmuş tüm stadyumlara giriş için uyumlu. Passolig sadece bir stadyum giriş kartından ibaret olmadığından yıl sonunda en az 1 milyon 2 yıl içinde 3 milyon kart sayısı hedeflenmekte.

TAKIMLARIN KAZANCI ARTACAK

Passolig sadece kanuni bir zorunluluğu karşılayan bir stadyum giriş kartından ibaret değil. Tüm statlara tek bir kartla giriş yetkisini üzerinde taşımanın yanı sıra Türkiye'nin ve dünyanın her iş yeri ve ATM'sinde kabul gören, toplu ulaşımda geçen,kampanya, taksit ve puan kazandıran, Türkiye'nin en işlevsel, en teknolojik, en ekonomik kart programı. Bu zengin özellikleri ile kart sayısının maçlara gitmeyen tüketicileri de kapsayacak şekilde genişleyeceği öngörülmektedir. Passolig'in yarı özelliklerine sahip bankaların kart ücretlerinin 75 TL'den başladığı düşünüldüğünde 15 TL'lik yıllık e-bilet kullanım bedeli ile Türkiye'nin ekonomik kart programı. Üstelik Passolig kullanımından elde edilen gelirin yarısı kulüplerimize finansal katkı olarak aktarılmakta. Taraftarın isteğine göre alacağı 25 TL'lik yıllık e-bilet kullanım bedeli olan kulüp kartlarında ise takımların kazancı %70'e varmakta.Taraftar da diğer kart programlarına nazaran çok düşük bir bedelle maça girişin yanısıra tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

PASSOLİG

Passolig sahibi olmak isteyenler www.passolig.com.tr web sitesinden ya da cepten kolaylıkla kart sahibi olabilecek. Bunun yanında akaryakıt istasyonlarından, bakkalara kadar 3.000 farklı lokasyonda yer alan N'kolay noktalarından da kolaylıkla başvuru yapılabilecek. Başvuru için herhangi bibr evraka gerek olmayacak. Taraftarlar eskiden gişe önünde, yağmurda/çamurda, güneşin altında bilet alırlardı. Şimdi bilet almak çok kolaylaştı. Passolig kart sahipleri www.passo.com.tr'ye girerek sadece 30 saniyede bilet alabiliyorlar. Stada son anda gelemeyen taraftarlar, Passolig kartı olan bir yakınına sadece TCKN numarasını yazarak ister web sitesinden ister cep telefonlarından 5 saniyede transfer ederek maçlara girebilecek.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...