Obama'nın Ankara adayı belli oldu

/ Kaynak: AA
Obama'nın Ankara adayı belli oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, Ankara Büyükelçisi adayı olarak ABD Dışişleri Bakanlığı'nda yöneticilik pozisyonunda bulunan John Bass'ı aday gösterdi.

Obama'nın, ABD'nin aralarında Ankara Büyükelçiliği'nin de bulunduğu bazı elçiliklerine gösterdiği adaylar Beyaz Saray tarafından açıklandı.

Buna göre Obama, temmuz ayında görevi sona erecek Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin yerine, adı bir süredir kulislerde geçen ABD Dışişleri Bakanlığı Yönetici Sekreteri ve ABD'nin eski Tiflis Büyükelçisi John Bass'ı aday gösterdi.

Bass halen, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Yönetici Sekreter ve Bakan John Kerry'nin özel asistanı olarak görev yapıyor.

ABD'nin 2009-2012 yılları arasında Tiflis Büyükelçiliği görevini yürüten Bass, daha önce, 2008-2009 yıllarında Bağdat İl İmar Timi'ne başkanlık etti. Bass, 2005-2008 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Operasyonlar Merkezi Direktörlüğü görevinde bulunmuştu. Merkez, Bass'ın direktör olduğu dönemde, Katrina Kasırgası sonrasında uluslararası yardımların koordine edilmesi dahil, bakanlığın 25'i aşkın krize tepkisini idare etmişti. Bass, 2004-2005 yılları arasında da dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin Avrupa ve Avrasya konularında özel danışmanıydı.

Bass'ın, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne atanabilmesi için Senato'nun onayı gerekiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...