Kalekol bahane! Çözüme yol kapatıyorlar

Kalekol bahane! Çözüme yol kapatıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve G.Doğu'da karakol sayısı azalıyor, ancak PKK yandaşları 'kalekol' inşaatlarını bahane edip yol kesiyor.

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatıp 11 gündür eylem yapanlara karşı dün sabah saatlerinde ikinci bir büyük operasyon düzenlendi. PKK'nın gençlik kolu Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin kamp kurduğu alana hava destekli müdahalede bulunuldu. Güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile grupları dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise silah, el yapımı bomba, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. 5 güvenlik görevlisi yaralandı.
Günlerdir süren eylemlerin gerekçesi, kalekol yapımları. Ancak Hükümetin kamuoyu ile paylaştığı veriler, yeni karakol yapılmadığını, aksine kapatıldığını gözler önüne seriyor. Buna göre, çözüm sürecinin başladığı günden bu yana 68'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi olmak üzere Türkiye genelinde 298 karakol kapatıldı. Bu karakollardan 9'u son dönemde önemli uyuşturucu operasyonlarının yapıldığı Diyarbakır'da, 9'u ise Mardin'de. nbsp;
119'u Güneydoğu Anadolu bölgesinde olmak üzere toplamda 156 karakolun ise yenilenmesi kararı alındı ve bunlardan 28'i geçen yıl bitirildi. 65'inin inşaatı devam ediyor. 54'ünün ihalesi ise henüz yapılmadı.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'na göre son günlerde artan yol kesme eylemleri, PKK'nın zafiyet içine düşmesinden kaynaklanıyor. Yol kesmelerin yeni karakolları protesto amaçlı yapıldığı iddialarına tepki gösteren Ensarioğlu "Tam tersine 66 karakol kapatıldı, 32 karakolun da kapatılması gündemde. Bu iddiayı ortaya atanların ispat etmesi gerekir. Burada örgütün tek amacı güç gösterisi yapmak istemesidir" dedi.
Eylemlerin merkezi olan Lice, büyük uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme gelmişti. Özellikle geçtiğimiz yıl sonu zehir tacirlerine büyük darbe indirilmiş, cumhuriyet tarihin en büyük uyuşturucu baskını burada yapılmıştı. Ayrıca son olaylara karışan bazı isimlerin uyuşturucudan sabıkalı olduğu belirlenmişti. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte jandarma terörle mücadeleye bırakıp asli görevine döndü. Bu da operasyonların sayısını artırdı. Bundan rahatsız olanlar, eyleme başladı.


Yücel nbsp;KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...