'Kalekollar kaçakçı trafiğini tıkıyor'

'Kalekollar kaçakçı trafiğini tıkıyor'

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik ve Strateji uzmanı Prof. Dr. Ercan Çitlioğlu, Diyarbakır'daki olayları şöyle değerlendirdi:

Tepkilerin özellikle son dönemlerde yoğunlaşmış olmasının karakol yapımının ötesinde bir amacı var. Eylemler Lice çevresindeki yollarda ve Tapantepe bölgesinde yoğunlaşıyor. Tapantepe, uyuşturucu ticaretini de engellediği bir yer. Eski karakollar daha ziyade kaçakçılığın engellenmesi konsepti üzerine kuruluydu. Baskın yemeye uygun konumdaydılar. Yeni inşa edilen karakollar ise vadilere ve geçiş noktalarına hakim yerlerde olduğu için hem uyuşturucu sevkiyatını hem kaçakçılığı hem de Irak'tan sızmaları tıkıyor."
Prof. Dr. Mahir Kaynak da "Karakollara karşı çıkanlar çatışma istiyor. Biz çözüme doğru gidiyoruz. Fakat bunu istemeyenler var. Devletimiz tedbirleri alacaktır. Türkiye güvenlik için karakolları kuruyor olabilir. Çünkü bölgede önümüzdeki günlerde çatışmalar bekleniyor. Yani Irak'ta Şii- Sünni çatışması olacak" dedi. Damla Peker / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...