Maskeli DHKP-C'liler konuştu: Polis değil milis

Maskeli DHKP-C'liler konuştu: Polis değil milis

GÜNDEM Haberleri

DHKP-C militanları "Ge-zi'de eli silahlı maskeli polisler vardı" diyen Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Okmeydanı'ndaki molotoflu, silahlı eylemlerle ilgili olarak "TOMA'ya molotof atan polisleri gördük. Eli silahlı, yüzü maskeli kişiler kim?" sorusuna, mahalledeki DHKP-C sempatizanları cevap verdi. Al Jazeera'ye konuşan Gençlik Federasyonu üyesi olduklarını belirten bir grup, 22 Mayıs'ta Uğur Kurt'un nasıl vurulduğunu, eli silahlı maskeli grupların kim olduklarını anlattı.
Olay günü İTO Ticaret Meslek Lisesi'nde Berkin Elvan ve Soma için nbsp;boykot çalışması yaptıklarını belirten U.U., "Boykottan iki gün önce afişlerimizi indirmişlerdi. O okul polis için karakol gibi bir yerdir zaten. Boykot günü okula doğru giderken polis önümüzü kesti" dedi. Çatışma sırasında akrebin ön camından içeri molotof girdiğini söyleyen U.D.U., şöyle devam etti: "Onun üzerine ateşi artırdılar. 20 elden fazla ateş edildi. Uğur Kurt cemevine cenazeye gelmişti. Biz de cemevinin sokağındaydık. Yani polis bize ateş ederken yanlışlıkla Uğur Kurt'u vurdu." Kurşunun Uğur Kurt'un kafasına isabet ettiğini gördüklerini anlatan U.D.U., "Direkt önümüzde düştü" diye konuştu. nbsp;
BU SORUYA GÜLERLER!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında "Biz kutuplaşmadan yana değiliz. Yüzü maskeli kimse, bunlar çıkarsınlar. Biz yüzü maskeli, elinde silah olan kişilere karşıyız. O kişiler acaba kim? Gezi olaylarında TOMA'ya molotof atan polisleri gördük. Evet eli silahlı maskeli bu kişiler kim?" diye sormuştu. Bu sorunun cevabını B.K isimli kişi verdi: "Maskeliler Cephe milisleridir. Polismiş, MİT'çiymiş, herhangi bir apartmanın kapısını açın sorun 'bunlar polis mi?' diye gülerler!.. Sonuçta Kılıçdaroğlu'nun temsil ettiği parti de düzen partisi. Kılıçdaroğlu da kendi düzenine tehdit oluşsun istemez. MHP de istemez. Şimdi kanlı bıçaklılar ama özünde hepsi aynı."
1 Mayıs'larda binlerce insanın maske taktığını belirten B.K., "Hem gazdan korunmak için, hem de 1 Mayıs'larda gösteriler sonrasında av başlar. İnsanlar önlem amaçlı bu maskeleri takıyorlar. Kırmızı dünyada sosyalizmin rengidir" dedi.


nbsp;Maskeli DHKP-C'liler konuştu: Polis değil milis


MESLEK LİSESİNİ BASACAKLARDI
22 Mayıs'ta Okmeydanı İTO Ticaret Meslek Lisesi'ni basmak isteyen grupla polis arasında çıkan olaylar sonucu cemevi bahçesindeki Uğur Kurt hayatını kaybetmişti. Olaylarla hiçbir ilgisi olmayan Kurt, bir cenazeye katılmak için cemevi bahçesindeydi...



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...