Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'nin isyanı! Ödeyenin suçu ne?

Fenerbahçe'nin isyanı! Ödeyenin suçu ne?

SPOR Haberleri

Borcu olan kulüplere büyük katkı sağlayacak olan bu hamle, ödemelerini eksiksiz yerine getiren kulüpleri derinden yaraladı

Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz gün Meclis'e gelen dev af paketiyle birlikte bazı kulüplerin de yüzü gülecek. Kulüplerin de yararlanabileceği af paketinde, vergiler, SGK primleri ve idari para cezalarıyla, takipteki kamu alacaklarında gecikme faizlerinden ve cezalardan vazgeçiliyor. Ancak borcu olan kulüplere büyük katkı sağlayacak olan bu hamle, ödemelerini eksiksiz yerine getiren kulüpleri ise derinden yaralamış durumda. nbsp;
Af paketiyle birlikte Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlar da derin bir 'oh' çekecek. Ligi 2. sırada tamamlayan Galatasaray'ın, yaklaşık 140 milyon TL'lik vergi borcu bulunuyor. Lig 3.sü Beşiktaş ise 130 milyon TL'lik vergi borcuyla listede 2. sırada. Eskişehirspor'un 35 milyon TL, Trabzonspor'un ise 17 milyon TL vergi borcu var. Bursaspor'un da 2014 yılı sonuna kadar taksitlendirilen vergi borçları tutarı 722 bin 811 lira 47 kuruş tutuyor. 2015 ile 2017 yılları arasında ödenecek tecilli vergi taksitleri toplamı ise 3 milyon 247 bin 812 TL.
Fenerbahçe 376 milyon vergi ödedi
Ligde 8 kulübün ise borcu yok. Bu kulüpler; Fenerbahçe, Sivasspor, Balıkesirspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa, Kayseri Erciyesspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Fenerbahçe 2002 yılından bu yana 376 milyon lira vergi ödedi. 30 Nisan 2014'ten önceki dönemlere ait vergi borçları, gecikme faizi ve gecikme zamları yeniden yapılandırılıyor. Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan alacaklar kanun yasalaştıktan sonra TÜFE/ÜFE üzerinden yeniden hesaplanacak. Kesilmiş olan vergi cezalarının ödenmemiş kısmının da TÜFE/ÜFE hesaplaması yapıldıktan sonra, yüzde 50'si ve bu cezalara bağlı gecikme zamlarının tamamının tahsilinden de vazgeçilecek. Mükelleflerin yeniden yapılandırma için açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekecek.

CAVCAV İSYAN ETTİ: nbsp;Borçsuzlara yazık nbsp;oluyor
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav vergi affı kararına saygılarının sonsuz olduğunu söyledi. Cavcav, "Ancak bizim gibi vergi borçlarını ödeyen kulüplere yazık oluyor. İstanbul kulüpleri ayrı bir lig kursun, orada mücadele etsinler. Anadolu kulüpleri, Trabzonspor da dahil 15 kulüp ayrı bir ligde oynayalım" diye konuştu.

VERGİ BORCU nbsp;BULUNAN KULÜPLER

1-Galatasaray:140 milyon TL
2-Beşiktaş:130 milyon TL
3-Eskişehirspor:35 milyon TL
4-Trabzonspor:17 milyon TL
5-Çaykur Rizespor:5.3 milyon TL
6- Gaziantepspor:4.4 milyon TL
7- Bursaspor:3.9 milyon TL
8-Torku Konyaspor:3 milyon TL
9-Mersin İdmanyurdu:1.5 milyon TL
10-Kardemir Karabükspor:1.5 milyon TL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...