Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tezek başkanlıktan etti

Tezek başkanlıktan etti

Ekonomi Haberleri

Muharrem Yılmaz, "SÜTAŞ ile ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermesini istemedim" dedi

Muharrem Yılmaz, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanlığından istifa etti. Patronu olduğu Sütaş'ta, grev yapan işçileri rahatsız etmek için etrafa 13 ton tezek döküldüğüne dair iddiaları cevaplamak üzere 'acil' bir basın toplantısı düzenleyen Muharrem Yılmaz, toplantıyı açar açmaz istifa ettiğini açıkladı ve "SÜTAŞ'la ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermesini istemedim" dedi. İstifa eden ilk?TÜSİAD?Başkanı olan Yılmaz, "Yazılı basında yer alan haberler ile TÜSİAD istismar edildi. TÜSİAD'ın itibarı çok önemli bir emanet. Zarar gelmesini istemedim. Sütaş'ta sendikal çalışmaları hızlandıracağım. Sendika üyeliği nedeni ile işine son verilen var ise gereğini yapacağım. Sütaş'ta sendikaya karşı herhangi bir yönetici yoktur. Benim üzerimden TÜSİAD'ı yıpratma operasyonu yapılıyor. TÜSİAD'ın itibarıyla ilgili bir kampanya yapılabileceği riskini fark ettim ve TÜSİAD'ı bu işin dışına çıkararak kendi kurumumla ilgili sorumluluklarımın başına geri döndüm. Kimseyi bu yükün altında ezmeye gerek yok. Bu benim tamamen kişisel olarak karar vermek zorunda olduğum bir husustur. Sabahki haberleri değerlendirdim. Kendi kararımı kendim verdim" diye konuştu.
GÜBRE, TATİL GÜNÜ ATILDI
Yılmaz, gübre olayı ile ilgili olarak da "Gübre olayı tatil günü kimsenin olmadığı bir günde çevre düzenlemesi olarak yapıldı. Bir kasıt olsa önce ben cezalandırırım" ifadelerini kullandı. Muharrem Yılmaz, TÜSİAD'ın istifa eden ilk başkanı oldu. Muharrem Yılmaz istifa ettiğini açıklamasının sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yılmaz "Herhangi bir baskıya maruz kaldınız mı?" şeklindeki bir soruya görev süresi boyunca üstüne düşenleri yerine getirmeye çalıştığını belirterek "Hiçbir TÜSİAD başkanı baskı nedeniyle istifa etmez" dedi. Sütaş'ın Karacabey fabrikasında işten çıkarılan 50'den fazla işçi, işe iade için fabrika önünde eylem başlatmış, Tekgıda-İş sendikası da işçilerin oturma eylemi sürerken, bulundukları yere 13 ton gübre döküldüğünü açıklamıştı. Sendika, fabrika yönetiminin daha sonra koku sebebiyle döktüğü gübreyi temizlemek zorunda kaldığını açıklamıştı.

'Yatırım gelmez' dedi, gerilim geldi
Muharrem Yılmaz, 23 Ocak'ta gerçekleştirilen 44. Olağan Genel Kurul toplantısında, "Hukukun üstünlüğüne riayet edilmeyen ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir" demişti. Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Darbe girişimine karşı tavır koymuyorsunuz öyle mi? O zaman bizi karşınızda bulacaksınız. Kalkıp da TÜSİAD Başkanı 'Böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez' diyemez. Diyorsa bu vatana ihanettir" diye cevap vermişti. Yılmaz da Bu sözlerin telafi edilip geri alınmasını diliyorum" demişti.



Görevi 2015'te nbsp;sona erecekti
Muharrem Yılmaz, babası Sadık Yılmaz'ın 1975'te kurduğu Sütaş'a 1989'da genel müdür, 2005'te yönetim kurulu başkanı oldu. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanlığı, Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu ve SETBİR'de başkanlık yaptı. TÜSİAD'ın 17 Ocak 2013'te 43'üncü olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığına seçilmiş, görevi Ümit Boyner'den devralmıştı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...