TBMM Başbakanı Çiçek: Önerge için CHP'yi uyarmıştık

TBMM Başbakanı Çiçek: Önerge için CHP'yi uyarmıştık

GÜNDEM Haberleri

"CHP'yi önergedeki eksiklikler ve hukuka aykırılıkları düzeltmeleri için uyarmıştık. Bize iade etmekten başka seçenek bırakmadılar."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP'nin 17 ve 25 Aralık'a ilişkin Başbakan Erdoğan hakkında verdiği soruşturma önergesini iade etti. Çiçek, Grup Başkanvekili Engin Altay'a gönderdiği yazıda şunları söyledi: "Önergenizde Başbakan ve Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşmelerine ilişkin 5 dinleme kaydının yer aldığı anlaşılmaktadır. Haberleşme hürriyeti, Anayasa'nın 22. maddesinde korunan bir hak olup gizliliği esastır… Konuyla ilgili bir soruşturma yürütüldüğü bilinmektedir. Bu itibarla söz konusu içerik ile önergenin aleniyetine ilişkin işlemlerin Anayasa ve TCK hükümlerini ihlal edebileceği değerlendirilmektedir. Yeniden düzenlendiği takdirde önergeniz işleme alınabilecektir." nbsp;
Çiçek, önergenin iadesini TGRT HABER'de yayınlanan "Neler Oluyor?" programında değerlendirdi. Çiçek, özetle şunları söyledi: nbsp;"Kimsenin önerge vermesini engelleyemeyiz. Ama kim ne talep ediyorsa onun hukuk çerçevesinde yapılmasını arzu ederiz. Bunun için de bir aykırılık gördüysek şifai olarak da ilgili arkadaşlarımız kendilerine bilgi veriyor. CHP'ye de arkadaşlarımız bilgi verdi. Şu noktalarda eksiklik var ya da hukuka aykırılık var, düzeltebilir misiniz diye. 'Düzeltmeyeceğiz' dediler. Bizim bir siyasi partimizin verebileceği bir önergeyi bir denetim hakkını engelleme diye bir durumumuz olmaz. Başka çaremiz kalmadığı için geri gönderdik. Yoksa emsal olur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...