Meclis'te 'beddua' gerilimi

Meclis'te 'beddua' gerilimi

Politika Haberleri

CHP'li İhsan Özkes, Meclis kürsüsünden AK Partili vekillere "Allah sizi kahretsin" deyince Genel Kurul karıştı

Meclis Genel Kurulu dün gergin anlara sahne oldu. CHP'nin yerel seçimdeki Üsküdar Belediye Başkan adayı ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in konuşması tansiyonu yükseltti. Üsküdar'da seçimi kazanmasına rağmen hakkının elinden alındığını iddia eden Özkes, "Oyları çaldınız. O hırsızlığın bedelini ahirette ödeyeceksiniz, hakkım haram olsun, Allah yedirtmesin size" dedi. Başbakan Erdoğan'ın yerel seçim öncesinde kendisine "müftü müsveddesi" dediğini hatırlatan CHP'li Özkes'e AK Parti sıralarından "Öyle değil misin?" karşılığı geldi. nbsp;Özkes'in AK Partililere yönelik "Allah sizi kahretsin" sözü ise sinirleri bir anda gerdi. AK Partili vekiller, "Meclis kürsüsünden bela okuyamazsın" diyerek tepki gösterdiler. İktidar milletvekilleri kürsüdeki Özkes'in üzerine yürürken CHP'liler de arkadaşlarını kürsüden uzaklaştırmaya çalıştılar. Koluna giren dört milletvekili İhsan Özkes kürsüden zor ayırdı. Gerginliğin büyümesi üzerine oturuma ara verildi.
Tartışmanın ardından tekrar kürsüye gelen Özkes, "Hırsızlığı savunanı Allah kahretsin diyorum. Benim bunu söylememde ne Allah aşkına beis var, ben şahsım için bir şey istemiyorum. Allah'ın dinini savunuyorum, nbsp;savunurken bana hücum ediyorsunuz" diye konuştu.
TBMM Bürosu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...