Candy Crush Saga'nın neden bağımlılık yaptığı bulundu!

Candy Crush Saga'nın neden bağımlılık yaptığı bulundu!

TEKNOLOJİ Haberleri

Candy Crush Saga ve Angry Birds gibi mobil oyunlar, bir süre sonra keyif almasan bile oynamaya devam etmeni sağlıyor.

Dr. Simon Moore, bu bağımlılığın sebebini biliyor. Guardian, psikolog Dr. Simon Moore ile geliştiricilerin oyunlarında kullandığı bağımlılık yapan gizli öğeleri konuştu. Sonuç ise çok şaşırtıcı. Geliştiricilerin bağımlılık sırrı, doğru renk kombinasyonlarını kullanarak, basit oynanış mekaniklerine sahip düşük grafikli oyunlar yapmak.
Bağımlılık yapacak bir mobil oyun geliştirmenin en büyük sırrı, mobil oyuncunun telefonu ve tableti ile neler yaptığını anlamak. Akıllı telefon ve tablet kulanıcıları, cihazlarıyla çok fazla şeyi aynı anda gerçekleştiriyor. Bu yüzden geliştiricilerin, oyunculara yaptıkları şeye ara verip oyun oynama ve istedikleri zaman yeniden diğer şeylerle ilgilenme özgürlüğünü sunan oyunlar tasarlamaları gerekiyor.
Moore ayrıca, geliştiricilerin çok heyecan verici ve sürprizlerle dolu oyunlar tasarlamamaları, bunun yerine oyuncuyu sürekli, aralarında çok az fark olan birbirine benzer görevlere yönlendirmeleri gerektiğini belirtiyor. Flappy Bird ve Pet Rescue Saga oynayanların bileceği gibi, bu oyunlarda oyuncunun karşısına hiçbir sürpriz çıkmıyor; oynayış sürekli tek düze bir şekilde devam ediyor. Her şey, yarı bilinçli tıklamalara dayalı…
Dr. Moore, başarılı mobil uygulamaların oyuncuyu çabuk karar vermeye değil, bunun yerine uzun soluklu stratejik kararlara ittiğini; öte yandan bunun oyun içi satın almaları da artırdığını belirtiyor.
'Kal ve savaş veya kaç ve saklan' gibi anlık kararların heyecan verici sistemler olduğunu söyleyen Moore, bunlarla birlikte "Bu zırhı almak için yeterli parayı nasıl kazanacağım?" gibi soruların da oyuncuya empoze edilmesi gerektiğini belirtiyor ve devam ediyor: "Skyrim ve World of Tanks bunu bir hayli iyi yapıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...