Otoda fren sert ağır vasıtada yumuşak oldu

Otoda fren sert ağır vasıtada yumuşak oldu

Ekonomi Haberleri

Yüksek kur ve zorlaşan krediler otomobil satışlarını düşürdü. Ağır vasıtayı ise inşaat ve lojistikteki hareketlilik kurtardı

Döviz kurları ve kredi faizlerindeki yükseliş, Otomobillerde özel tüketim vergisi nbsp;(ÖTV) artışları ve BDDK'nın kredi sınırlamalarının etkisiyle daralan otomotiv nbsp;pazarında mayıs ayında düşüş yüzde 28.66 olurken, beş aylık dönemdeki azalma yüzde nbsp;26.31 olarak gerçekleşti. Ağır ticari araç pazarı ise yılın ilk 4 ayında nbsp;geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre sadece %7 daraldı. Türkiye'de inşaat ve nbsp;taşımacılık sektörlerindeki hareketlilik sebebiyle ağır vasıtadaki düşüş, otomotiv nbsp;ve hafif ticari araca göre daha az gerçekleşti ve 4 ayda 10 bin 802 adet ağır nbsp;vasıta satıldı. Otomotivde ise ilk 5 ayda satışlar 58 bin 121 adete geriledi. nbsp;Mayısta 46 bin 379 otomobil ve 11 bin 742 hafif ticari araç satışı gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...