Diyarbakır Ergani'de kuduz paniği

/ Kaynak: İHA
Diyarbakır Ergani'de kuduz paniği

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ergani Akçakale köyü Şeyhgör mezrasında kuduz vakası tespit eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkili birimleri köyü karantinaya aldı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Akçakale köyü Şeyhgör mezrasında kuduz vakası tespit eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkili birimleri köyü karantinaya aldı. nbsp;Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Akçakele köyü Şeyhgör mezrasında yabani bir hayvan tarafından ısırılan Müslüm Tekin'e ait büyükbaş hayvanın kuduz belirtileri göstermesi üzerine köylüler durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdi. Akçakele köyü Şeyhgör mezrasında yabani bir hayvan tarafından ısırılan hayvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından kafası kesilerek Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Yapılan tetkikler sonucunda ısırılan ineğin kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine, yetkililerce köyde karantina uygulaması başlatıldı. Öte yandan merkeze bağlı Hendek köyünde de kuduz şüphesi nedeniyle köydeki hayvanlara yönelik tedbir amaçlı karantina uygulaması başlatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Her iki köydeki hayvanlar aşılanarak köylere giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmıştır. Kuduz belirtileri görülen bu tür vakalar vatandaşlarımız tarafından tespit edildiği takdirde müdahale edilmeden ve zaman kaybetmeden müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir" denildi. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...