Denizli'yi sel vurdu geçti

Denizli'yi sel vurdu geçti

YAŞAM Haberleri

Denizli'nin Honaz ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur sele neden oldu. Yollarda mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri yardımıyla kurtarıldı.

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kızılyer Mahallesi'nde sabah 07.00 sıralarında başlayan yağmur etkili oldu. Yağışın ardından dağdan gelen suyla birlikte mahalle adeta göle döndü. Taşkının ardından mahallenin tamamı su altında kalırken, yollardan akan sulardan dolayı yol trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar kendi çabalarıyla sele karşı önlem almaya çalışırken, içme sularının da oluşan selden dolayı çamur gibi aktığı görüldü. Selin hemen ardından olay yerine Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Honaz Belediyesi ekipleri ve itfaiye ekipleri gitti. İlk olarak mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalışan ekipleri, yolda mahsur kalan bir kız öğrenciyi iş makinesi ile kurtardı. Yolun karşısına geçmek isteyenler mahallede bulunan traktör yardımıyla ilerlerken, mahallede traktör ve iş makineleri dışında araçla ilerlemeye çalışanlar güçlük yaşadı. Mahallede yaşayan İsmail Yaprak isimli bir vatandaş, ''En son 40 yıl önce böyle olmuştu. O bile bu kadar değildi. Çok kuvvetli sağanak yağış oldu. 1 saat yağdı. Bu hale geldik. Can kaybımız yok ama maddi hasar çok büyük. Mahalle olarak bitik haldeyiz. Hayvanlarımız da büyük zarar gördü. Mezarlığımız bile zarar gördü''dedi. Mahallede çalışmalar devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...