Zeki Alasya: Oscar'ı alacak filmi Cem Yılmaz yapacak

Zeki Alasya: Oscar'ı alacak filmi Cem Yılmaz yapacak

MAGAZİN Haberleri

Usta oyuncu Zeki Alasya'nın kapak konuğu olduğu Filmstudio'nun 3. sayısında oyuncu çok çarpıcı konulara değindi.

Usta oyuncu, Oscar'ı alacak filmi Cem Yılmaz'ın yapabileceğini söyledi.


Küçük Ağa dizisiyle tekrar ekranlardasınız. Bu yapımın başarısını neye bağlıyorsunuz?
ZEKİ ALASYA: Önce Türker İnanoğlu Beyefendi'nin Türk seyircisini ve sinemayı iyi bilmesine bağlıyorum. Oyuncu seçimleri de çok önemli, ondan sonrası biraz şans. Mutlaka çok tutacaktır dediğim bir sürü dizinin üzülerek tutmadığını görüyorum. Vasat denilebilecek diziler ise uzun süre devam ediyor. 'Deniz Yıldızı' mesela. nbsp;Çok iddialı değiller ama dizi sağlıklı bir şekilde uzun zamandır ilerliyor. Bir diziyi kadınlar ve çocuklar seviyorsa erkeklerin bu diziyi rayından çıkarmasına pek imkân yok. Küçük Ağa da böyle oldu.


TÜRKER İNANOĞLU PATRONDAN ÖTEDİR
Türker İnanoğlu yapımlarını nbsp;tercih etmenizin özel bir nedeni var mı?
ZEKİ ALASYA: Türker İnanoğlu Bey çok eski bir dostum, ağabeyim. Patronumdan ötedir. Sevdiği insanlarla çalışmayı ister. Beni sevdiğini biliyorum, onun için tercih ediyor. Bir de Türker İnanoğlu Bey ile çalıştıysanız, başka biriyle çalışmanız çok kolay olmuyor. Çünkü saygılarından dolayı yanımıza pek yaklaşamıyorlar. Ben tiyatro yaparken kimse benim elemanlarıma da pek fazla yaklaşmazdı. Ne Türker Bey ne de ben eli silahlı mafya değiliz. Sadece saygıya dayalı bir tavır bu.


Küçük Ağa'da çok sevilen bir ağayı canlandırıyorsunuz. Yeşilçam'ın ağalarıyla Mehmet Ağa'yı kıyaslar mısınız?
ZEKİ ALASYA: Elbette benzer yanları var. Bugüne kadar ağa tiplemesi yapmadım. Ben sinemada daha çok çaresiz, biraz sakar, biraz komik tipleri oynadım.


OYUNCULAR "TÜKENDİK" DEMEKTE HAKLI
Oyuncuların "tükendik" söylemlerini haklı buluyorsunuz o zaman?
ZEKİ ALASYA: Çok haklı buluyorum. Gayretle çalışıyorlar, iyi paralar alıyorlar, itirazım yok. Hak eder etmez o ayrıca tartışılır.
Baştan bu şartları kabul ediyorlar. Bu noktadan bakılırsa fazla şikâyet etme hakları yokmuş gibi geliyor.


ZEKİ ALASYA: Gelmesin öyle, çünkü yanlış bir düşünce. İnsanlara çok para verdiğiniz zaman, bu onları köle gibi çalıştıracaksınız anlamına gelmiyor. Batıda çok para alanlar bile insanca bir çalışma temposu ve kuralı içerisinde çalışıyorlar.


YILMAZ ERDOĞAN ADAM GİBİ İŞLER YAPTI
Son zamanlarda hangi filmleri seyrettiniz ve nasıl buldunuz?
ZEKİ ALASYA: Uzun bir süredir filmleri eleştirmiyorum. İnsan benim yaşıma gelip, yaptıklarımı yapınca kendini bir şey söylemeye hakkı var zannediyor. Bazı filmlerde bazı yanlışları gördüğümde, tekrarlanmaması adına söylemek gibi yanlış bir yol seçtim. Bana göre doğru bir yoldu, gene aynı iddiadayım ama bu insanları çok rahatsız etti. Yılmaz Erdoğan adam gibi ayakları yere basan çok güzel işler yapmaya başladı. 'Kelebeğin Rüyası' filmi çok güzeldi. Bence en iyi işi yapacak olan Cem Yılmaz. Cem Yılmaz'ın Arog, Gora gibi filmlerini çok beğenmedim. Sinemada müthiş becerikli olduğu başka şeyler var, görüyorum. Yabancı Oscar'a aday olacak dediğim filmleri en iyi yapacak adam da şu an Cem Yılmaz. Ata Demirer, 'Eyvah Eyvah' diye filmler yapıyor. Onlardan bizim Yeşilçam'daki lezzeti alıyorum.


HALİT ERGENÇ KLASİK JÖNLE ÇİRKİN KRALLAR ARASINDA


Dünya çapında yetenek olduğunu düşündüğünüz oyuncularımız var mı?
ZEKİ ALASYA: Bir dönem bu jön, nbsp;jönfi modasının bittiğine dair laflar ediliyordu. nbsp;Ben ona çok inanmadım. Bazı dönemlerde aykırılıklar çıkabilir. Humphrey Bogart diye bir oyuncu var, suratına bakamazsınız ama çok büyük bir oyuncuydu. Bizde de Turhan Seyfioğlu vardı, Humphrey Bogart familyasından ama büyük bir oyuncumuzdu.


MUHTEŞEM YÜZYIL TÜRK DİZİLERİNİN YÜZAKIDIR
Dizi seyredebiliyor musunuz ?
ZEKİ ALASYA: Eşimin yönlendirmesiyle seyrediyoruz. Uğur Yücel'in oynadığı 'Aramızda Kalsın' ve nbsp;'Canım Ailem' sıcak geliyor. Mesela bizim 'Yabancı Damat', 'İkinci Bahar' iyi dizilerdi. Herkesin eleştirdiği, küçük şeylere taktığı "Muhteşem Yüzyıl" var ya, Türk dizilerinin yüz akıdır. Onun karşısında hazır ol vaziyetine geçsinler, selamlasınlar ukalalar. Müthiş bir performanstır, oyuncusuyla, kıyafetiyle her şeyiyle mükemmeldir. Bu dün yapılamazdı. Selda Alkor'un oynadığı Kösem Sultan'daki kıyafetlere, dekorlara, çevrelere bir bakın, görün rezaleti. Bu açıdan baktığınız zaman düne göre çok ileri bir noktada Türk dizileri.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...