Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mübarek'in davası ertelendi

/ Kaynak: AA
Mübarek'in davası ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Devrik cumhurbaşkanı Mübarek'in "göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması ertelendi

Mısır'da devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının 25 Ocak Devrimi sırasında "göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla yargılandıkları davanın duruşması 9 Haziran'a ertelendi.Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada mahkeme heyeti, dönemin İçişleri Bakanı'nın Kahire emniyetinden sorumlu birinci yardımcısı Tümgeneral İsmail Abdulcevad eş-Şair'in dinlenmesi için duruşmanın 9 Haziran Pazartesi'ye ertelenmesine karar verdi. Bugün görülen duruşmada dönemin İçişleri Bakanı'nın Giza emniyetinden sorumlu birinci yardımcısı Tümgeneral Usame Yusuf el-Mirasi'nin savunması dinlendi. Mirasi'nin savunmasında, Mısır'ın 2008'den bu yana istikrarının bozulması için dış kaynaklı planlara maruz kaldığı ileri sürüldü. Mirasi'nin avukatı, müvekkilinin polis merkezinin en başarılı subaylarından biri olduğunu, göstericileri öldürmesi veya bu yönde bir emir vermesinin mümkün olmadığını belirterek, bu konuda müvekkili aleyhine tek bir suçlamanın bulunmadığını öne sürdü.
Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısı, 25 Ocak 2011'deki halk ayaklanması sırasında göstericileri öldürme emri vermekle suçlanıyor.
Hüsnü Mübarek, 25 Ocak 2011'de başlayan halk ayaklanması sonucu 11 Şubat'ta görevini bırakmak zorunda kalmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...