İşte CHP'nin adayını açıklayacağı tarih

/ Kaynak: İHA
İşte CHP'nin adayını açıklayacağı tarih

Politika Haberleri  / İHA

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında, Türk Tabipleri Birliği yönetimiyle, İstanbul Tabip Odası'nı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Türk Tabipleri Birliği (TTB) yöneticileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan'ın modernleşme çağında bir ülkeye cumhurbaşkanı olmasını doğru bulmuyorum" dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Aytun Çıray, Faik Öztarak ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında, Türk Tabipleri Birliği(TTB) yönetimiyle, İstanbul Tabip Odası'nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve heyetini TTB Başkanı Özdemir Aktan kapıda karşıladı. Yaklaşık 1 saat basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu gazetecilere açıklama yaptı.
Gazetecilerin, 'CHP kendi adayını çıkaracak mı?', 'Sol, sosyal demokrat adayın iki turlu cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilme şansı var mı?' şeklindeki sorulara karşın Kılıçdaroğlu, "Her siyasal parti cumhurbaşkanı olma niteliklerine sahip adaylar üzerinde düşünüyor. Aday bağlamında karşılıklı görüş olmadı. Bize düşen görev, ülkede huzuru sağlayacak, herkesin bu benim cumhurbaşkanım diyebileceği adayı belirlemektir. Zaten aday, kendisi bütün Türkiye'yi gezecektir. Önemli olan cumhurbaşkanı adayının nitelikleri, birikimidir. Yapacağı görevler anayasa ile tanımlanmıştır. Temel konu, halkın birikimiyle geçmişiyle çalışmalarıyla temayüz etmiş bir kişiyi seçmesidir. Örgütlerden görüş alıyoruz. Beklentilerine uygun bir adayı çıkarmak istiyoruz. İsimler şu veya bu şekilde değerlendiriliyor. Bu isimlerden herhangi birisini kamuoyuyla paylaşacağız" diye yanıtladı.
NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?


Kılıçdaroğlu, ''Demokratik bir seçim süreci yok. Herhangi bir bakan veya başbakan aday olduğunda görevinden istifa etmeyecek. Onun dışındaki aday, görevinden istifa edecek. Bu etik değildir. Eşit koşullarda rekabet edemiyorsanız bu demokrasi ile özdeşleşmez. Ben halkın bu eşitsizliği dikkate alacağına inanıyorum. Geçmişi temiz olan, şaibeli olmayan, herkesi kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir cumhurbaşkanına oy vereceğini düşünüyorum. Bu niteliklere uyan bir cumhurbaşkanı adayı belirlemeye çalışıyoruz" dedi.
Bir gazetecinin 'Hükümetle muhalefet arasında açıklama zamanı nasıl olacak?' şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bu aşamada isim bazında bir değerlendirme yapılması doğru değildir. Cumhurbaşkanı adaylığının belirlenmesinde hiçbir aday çok önceden kendi isminin deklare edilmesini istemez. Çünkü silahlar ve güçler eşit değildir. Cumhurbaşkanlığı yasası etki tepki içinde çıkarılan bir yasa olduğu için kendi içinde sorunu olan bir yasa. Açıklama için Yüksek Seçim Kurulunun bazı kararlarını bekliyoruz. YSK hala net belli konularda kararını açıklamadı. YSK farklı bir karar verirse o da doğru olmaz. YSK'dan belli konularda kararını açıklamasını bekliyoruz. Her şeye karşı yurt dışından döndükten sonra kısa süre içinde adayımızı belirleyeceğiz" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'muhalefetin çatısı 30 Mart'ta uçtu ve AK Parti cumhurbaşkanı adayını gösterir, o da seçilir' söylemlerini yakışıksız bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kullanılan dil yanlış bir dildir. Bu halkı küçümseme dilidir. Kendi vatandaşına tokat atan birisi dünyanın hangi ülkesinde cumhurbaşkanı olmuştur. Böyle bir şey olmaz. Başbakanın tavrı, "Bu insanlara köle muamelesi çekerim, onlar da gelir bana oy verir" tavrı doğru değildir. Başbakan Erdoğan'ın modernleşme çağında bir ülkeye cumhurbaşkanı olmasını doğru bulmuyorum" dedi.




Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...