Vali müjdeyi verdi: Yüzde 99 diyorum

Vali müjdeyi verdi: Yüzde 99 diyorum

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bu yaz su konusunda, yüzde 100 demek isterim ama yüzde 99 diyorum, bir sıkıntı olmaz" dedi.

Vali Mutlu, Beşiktaş'ta katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubu Vali Mutlu'ya, barajlardaki su seviyesinin azaldığını hatırlatarak, "İstanbul'da su sıkıntısı olacağı şeklinde bir hava var. Sıkıntı olur mu?" diye sordu. Mutlu ise, "Hiç öyle bir hava yok. Rahmet de bol" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yönde çalışmaları olduğunu hatırlatan Mutlu, "Bu yazla ilgili en ufak bir su sıkıntısı olmayacağı konusunda, yüzde 100 demek isterim ama yüzde 99 diyorum, bir sıkıntı olmaz" diye konuştu.
İstanbul'daki Suriyeli göçmenlerin kamplara gönderilmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Mutlu, "Pendik'te ve Tuzla'da geçici barınma merkezleri oluşturmuş. Özellikle kış döneminde İstanbul'da ikamet edecek yeri olmayıp da sokakta kalma durumunda olanları aldık, bunları kış şartlarında muhafaza ettik, barındırdık, bütün ihtiyaçlarını giderdik ve kış şartlarını Tuzla ve Pendik'teki kamplarda geçirdiler. Kendilerine de, 'Baharla birlikte sizleri biz mutlaka daha önceden belirlenmiş olan ülkemizdeki kamplara uğurlayacağız' demiştik. Onlar da zaten bunu biliyordu. Dolayısıyla sezon itibarıyla oraya gitmeleri için uygun şartlar vardı ve dün itibarıyla bu misafirlerimizi tamamen kendi rızalarıyla gönderdik ama onlara da, 'Kış şartlarında İstanbul'da ev kiralar, sokak yerine herhangi bir yerde barınacak pozisyonu alırsanız bunda sorun yok' dedik. Bunlardan bir kısmı ev tuttular ama çok önemli bir kısmını da kendi rızalarıyla kamplara uğurladık" şeklinde konuştu.


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...