Üç askeri suikast silahıyla vurdular

Üç askeri suikast silahıyla vurdular

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da asker, yol kesen PKK'lılara müdahale etti. Uzun namlulu silahlarla açılan ateşte biri ağır üç asker yaralandı

PKK'lıların Diyarbakır-Bingöl karayolunu kazdıkları hendeklerle ulaşıma kapatarak başlattıkları eylem, dün de devam etti. Önceki gün Lice'deki hendekleri kapatan asker, dün de eyleme müdahale etti. Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Çağıl Mevkii'nde bugün tepelerde bulunan göstericiler, tedbir alan askerlere önce el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldırdı. Askerlerin biber gazı ile müdahale ettiği eylemciler arasından uzun namlulu silahla açılan ateşte, 1 uzman çavuş bacağından yaralandı. Asker de bunun üzerine ateşle karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından göstericiler bölgeden uzaklaştı. Gerginliğin devam ettiği bölgede önlem alan güvenlik güçlerine akşam saatlerinde keskin nişancı tüfeği Kanas ile açıldı, 2 asker yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin ateşe karşılık vermesiyle tekrar çatışma yaşandı. Genelkurmay PKK'lıların Tunceli Nazimiye, Bingöl Karlıova, Şemdinli Tekeli ilçelerinde yaptığı eylemlere de müdahale edildiği belirtildi. Ayrıca Şemdinli'de stabilize yol kenarında toprağa gömülü 500 gr. C-4 plastik patlayıcıyla hazırlanmış el yapımı patlayıcı bulunduğu ve imha edildiği açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...