Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'dan kurtarılan 3 kız ailelerine teslim edildi

PKK'dan kurtarılan 3 kız ailelerine teslim edildi

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın dağ kadrosuna götürülmek için Yüksekova'da tutuldukları eve yapılan baskınla kurtarılan 3 kız, bu sabah ailelerine teslim edildi.

PKK'nın dağ kadrosuna götürülmek için Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde tutuldukları eve polisin yaptığı baskında kurtarılan 2'si 18 yaşından küçük 3 kız, bu sabah ailelerine teslim edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından dün serbest bırakılan ve Hakkari Polisevi'nde misafir edilen kızlar, aileleriyle buluştuktan sonra memleketlerine gitmek üzere kentten ayrıldı.

Kars'ın Kağızman İlçesi'nden Diyarbakır'a gelerek çocuklarının bırakılması için eylem yapan Binnaz ve Sacit B. çiftinin kızları S.B. önceki gün cep telefonundan ailesini arayınca, güvenlik güçleri yerini belirledi. Yüksekova'nın Yeşildere Mahallesi'ndeki eve dün baskın yapan güvenlik güçleri, PKK'nın dağ kadrosuna kızları götürmekle görevli K.E., S.K. adlı kadınlar gözaltına alınırken, PKK'ya götürmek istedikleri S.B. (16), Z.T.(17) ve F.K. (22) kurtarıldı.

Hakkari'ye getirilen S.B., Z.T. ve F.K. Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Kızlar savcılıktaki ifadelerinin ardından da serbest bırakıldı. Hakkari Polisevi'nde misafir edilen 3 kız bu sabah Hakkari'ye gelen ailelerine teslim edildi. Çocuklarına kavuşmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen aileler, kızlarını alarak memleketleri Kars, Diyarbakır ve İstanbul'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Bu arada 3 kızı PKK'nın dağ kadrosuna götürmek isterken baskında yakalanan K.E. ve S.K. adlı kadınların Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...