Dikkat! AKOM İstanbulluyu sel konusunda bizzat uyardı

/ Kaynak: DHA
Dikkat! AKOM İstanbulluyu sel konusunda bizzat uyardı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Neredeyse tüm Türkiye'yi etkisi altına alan sağnak yağışlar bir çok ilde sele sebep olmuşken İstanbulluya sel uyarısı AKOM'dan bizzat geldi.

İstanbullular bu habere dikkat! Meteorolojiden gelen kritik yağış uyarısının ardından AKOM bizzat uyardı: Metrekareye 40 kg yağış düşecek sel olabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yağmur beklentisi nedeniyle alarma geçtiğini duyurdu.AKOM'dan yapılan açıklama şu şekilde:"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre İstanbul'un Anadolu Yakası nbsp;şiddetli yağışın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Gökgürültülü sağanak yağmur öncesinde kısa süreli dolu yağışı da beklenirken, yağmurun bir saate kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların dere yataklarına yakın yerleşim yerleri ile kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, bodrum-giriş katları gibi kritik noktalarda tedbir alınması gerekmektedir. Metrekareye 40 kg yağış düşeceği öngörülüyor"
"BÜTÜN BİRİMLER UYARILDI"
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, nbsp;yapılan tahminler doğrultusunda nbsp;alarma geçerek bütün birimleri uyardı. İtfaiye Anadolu Bölgesinde 28 Grup amirliğinde 179 araç 379 personel, İSKİ 120 Personel 76 araç, Yol Bakım ve nbsp;Onarım Müdürlüğü, nbsp;94 personel 55 araç ile olumsuzluklara nbsp;karşı hazır bekletiliyor. nbsp;Meteorolojinin tahminlerine göre nbsp;yağışlar, Şile, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye bölgelerinde etkili olacak. Yağışın öğleden sonra Avrupa Yakasına da geçebileceği belirtildi"

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...