Dağa kaçırılan bir çocuk daha PKK'dan kaçtı

/ Kaynak: AA
Dağa kaçırılan bir çocuk daha PKK'dan kaçtı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de iki ay önce kandırılarak dağa götürülen 13 yaşındaki çocuk, örgütten kaçarak teslim oldu.

Terör örgütü tarafından dağa kaçırılmak istenirken Hakkari'de kurtarılan 3'ü çocuk 5 kişi, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarla ailelerine kavuştu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de iki ay önce kandırılarak dağa götürülen 13 yaşındaki çocuk, örgütten kaçarak teslim oldu.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından kandırılarak dağa kaçırılmak istenen ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi'ndeki bir evde tutulan S.B. (16), Z.T. (17) ve F.K. (22) isimli kızlar ile yine dağa götürülmek istenirken bir otomobilde yapılan kontrollerde yakalanan V.B. (16) ve N.M'nin (26) güvenlik güçlerinin dün gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla kurtarılması birçok aileye umut oldu.

Dün akşam saatlerinde savcılıktan serbest bırakıldıktan sonra polis gözetiminde tutulan 3 kızın ailesi, gece saatlerinde Hakkari'ye geldi. Uzun süreden bu yana görmedikleri çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aileler, basın mensuplarının görüntü almaması için geç saatlerde teslim aldıkları çocukları ile kentten ayrıldı.

Halen emniyetteki işlemleri devam eden V.B. ve N.M'nin ise adliyeye çıkarıldıktan sonra ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Bu arada, Yüksekova'daki operasyonda gözaltına alınan ev sahipleri Kader E. ve Seher K. ile Yeniköprü askeri kontrol noktasında durdurulan otomobilde V.B. ve N.M'yi dağa götürmek isterken yakalanan Yaşar G'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Gözaltında bulunan 3 kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

Öte yandan, Beytüşşebap ilçesinde iki ay önce terör örgütünce kandırılarak dağa götürülen ve dün örgütten kaçarak teslim olan 13 yaşındaki M.E. de çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...